Britiske Beabadoobee kommer til Vulkan Arena 19. mars 2023

Den unge popstjernen Bea Kristi ble født 3. juni 2000 i Filippinene, men vokste opp i London — til lyden av Pinoy-pop så vel som den skranglete indiefolkduoen Moldy Peaches, Yeah Yeah Yeahs og Alex G. Bea vokste opp med fiolin som førsteinstrument, men lærte seg senere gitar via YouTube-tutorials, noe som i 2017 ledet henne til å spille inn og utgi egen musikk. Sangerens distinkte vri på betroende soveromspop og DIY-estetikk gjorde henne til en hit over natten — hennes første låt “Coffee” dro inn hundretusenvis av strømninger på bare få dager.

Siden da har hennes egne utgivelser — blant annet Lice (2018), Patched Up (2018), Loveworm (2018) og Fake It Flowers (2020) — håvet inn både millioner av strømninger og sanket bred kritikerros fra BBC, Rolling Stone, i-D, Dazed, The Fader, NME og Pitchfork, for å nevne noen. I kjernen av enhver av hennes låter står en usedvanlig evne til å snakke rett til lytteren. Strippet for alt som er unødvendig gjør beabadoobee sterkt inntrykk på en med en rå og ukomplisert lyd, dypt personlige tekster og en genuint uforglemmelig stemme. Hun er et levende bevis på at gitarmusikken er i beste velgående.

I år fikk vi atten et gjensyn med beabadoobee på platen Beatopia (2022), et altoppslukende univers av et album. Beatopia er ifølge artisten selv resultatet av en personlig helingsprosess og intenst samarbeid med blant annet gitaristen Jacob Bugden (hennes beste venn!) og Iain Berryman (Wolf Alice, Florence + The Machine, Arcade Fire) som co-produsent. Platen lyser av styrken som kommer av selvaksept så vel som å elske menneskene rundt seg med alt man har. Fra bossa nova til full-on emo, her viser beabadoobee at hun er en våre mest relevante popstjerner akkurat nå!I 2022 stod hun på legendariske scener som Glastonbury og Coachella. Neste år begir hun seg ut på USA-turné som support for Taylor Swift og annonserer like godt sin egen headlineturné i samme slengen. 19. mars står hun på scenen på Vulkan Arena, klar til å synge hjertet ut.

Billetter i salg via Ticketmaster torsdag 17. nov kl. 10.00