Fever Ray aka Karin Dreijer Andersson er kanskje best kjent som halvdelen av den etterhvert ikoniske svenske elektronikaduoen The Knife. Sist vi hørte fra Fever Ray var i 2017, med albumet Plunge og en påfølgende turné som virkelig utfoldet potensialet i konsertformatet med delvis teater, performance og sceneshow.

Fra The Knifes spede begynnelse i Göteborg, 1999, og debutalbumet The Knife (2001) utviklet søskenduoen Karin og Olof Dreijer seg til å inkarnere to motsetninger — Skandinavias mestselgende og mest ukonvensjonelle elektronikautøvere. Deres eksperimentelle lekenhet i kombinasjonen med det poetiske og politiske, til tider dystre lydbildet på plater som Deep Cuts (2003) og Silent Shout (2006) gjorde de til lyden av en hel generasjons indie- og klubbpublikum. Sjeldent har klubbmusikk føltes så potent, så meningsfull.

Noen år etter det internasjonale gjennombruddet med Grammis-vinneren Silent Shout formet Karin Dreijer soloprosjektet Fever Ray til minst like stor suksess. Fever Ray (2009) tillot hen å utforske stemmens atmosfæriske potensiale til ytterpunktene, fra det dypeste mørke til det utenomjordiske lyse, florlette. Platen begeistret en unison kritikerskare og publikum, blant annet kåret til årets nest beste plate av The Guardian.

Det tok mer enn åtte år før Dreijer igjen plukket opp tråden fra Fever Ray, da Plunge i 2017 ble sluppet uten forvarsel. Plunge er en elektrisk, fullstendig fengslende plate som på direkte vis utforsker temaer som seksualitet og politikk gjennom dekonstruerte klubbeats og fantasirike kontraster, en retning som ytterligere spisset artistens helt særegne sound.

Nå er Fever Ray endelig tilbake med singelen “What They Call Us” — med en etterlengtet plate og turné på vei. Låten er skrevet og produsert sammen med broren Olof, og er en form for gjensyn med uttrykket de sammen finslipte. En låt som uten tvil vil henrykke alle The Knife- og Fever Ray-fans.Det eneste man vet om Fever Ray som liveperfomer er deres evne til å overraske og totalt trollbinde — resten er et mysterium. Bli med på en konsertopplevelse helt utenom det vanlige når Karin Dreijer gjester Sentrum Scene 23. mars 2023!

Billetter i salg via Ticketmaster fredag 18. november kl. 10:00