Den observante nordmann har kanskje lagt merke til en reklame-epost fra SAS den siste tiden. Her tilbyr flyselskapet en tur-retur reise til USA, eller 6 tur-retur reiser innenlands med Eurobonus-poeng.

Her skriver SAS at man kan få 100.000 bonuspoeng dersom man søker om et SAS Amex Elite-kort. Velger man i stedet American Express Premium-kortet får man 60.000 bonuspoeng.

Imidlertid må du oppfylle noen vilkår for at tilbudet skal gjelde. Så lenge du betaler for varer og tjenester for minst 45.000 kroner før 31. januar 2023 gjelder tilbudet. Disse kredittkortene kommer med en effektiv rente på 29,8% og 23,9%.

Når det gjelder medlemsavgift på kredittkortene, kommer SAS Amex Elite med en avgift på 4800 kroner i året, mens SAS Amex Premium-kortet kommer med en avgift på 1200 kroner i året.

Et kredittkort-tilbud som gir store besparelser


Tilbudet fra SAS er et godt tilbud da du kan spare enormt mye penger. Her kan du få en flyreise som er verdt rundt 20.000 kroner dersom du bruker tilbudet på riktig måte. Du må riktig nok betale en årsavgift på 4800 kroner, men du får noe som sannsynligvis har en verdi på det trippelte.

Dette passer ekstra godt for deg som uansett hadde tenkt å dra på en dyr reise neste år. Samtidig er handlesesongen rett rundt hjørnet, da er ofte kredittkort en foretrukket betalingsmåte for nordmenn flest. Dette skyldes mye på grunn av fordeler og rabatter som kommer med kortene.

Kjøp av dyre varer som TV, PC og kjøleskap kan eksempelvis være god kjøp med kredittkort, spesielt om du skal forsøke å handle for 45.000 kroner før 31. januar.

Det finnes enda bedre kredittkort tilpasset bruk i utlandet


Nordmenn er også gode på å bruke kredittkort i utlandet. Til tross for Amex-kortene som er nevnt i denne artikkelen, er ikke disse de beste kredittkortene tilpasset utlandet.

Bank Norwegian er kanskje beste kredittkort for bruk i utlandet, dette kortet er i tillegg fri for gebyrer. Det er også enklere å få tak i, enn for Amex-kortene.

Fordelene med Bank Norwegian Visa Mastercard


Bank Norwegian kommer med en rekke fordeler og rabatter til forbrukerne. På kortet kan du blant annet få en kredittgrense på opptil 100.000 kroner, og du betaler ingen årsgebyr på kortet.

Du får også inntil 20% cashpoints på kjøp av flybilletter, samt 1% cashpoint på alle andre typer kjøp.

Et slik kredittkort gir samtidig rabatter på drivstoff i form av muligheten til å bruke deler av alle kjøp til flybilletter.

Hos Bank Norwegian får du også en gunstig og nyttig nettbankløsning hvor du får en god oversikt over saldo og utestående kreditt. Her kan du samtidig overføre penger og betale regninger rett fra nettbanken. For mer informasjon om nettbankløsningen kan du besøke Bank Norwegians nettsider.

En siste stor fordel med dette kortet, er at du får reiseforsikring inkludert så lenge du betaler minst 50% av transportkostnadene for reisen med kortet.

Sammenlign reisekort før utenlandsturen


Det er viktig å vurdere forsikring og gebyrer når du skal velge et reisekort. For mange er hovedargumentet for å bruke kredittkort at man slipper gebyr og at man får en reiseforsikring hvis man ikke har dette fra før.

Du bør sammenligne nøye da det kan være store ulikheter fra kort til kort. Her er noen faktorer du bør tenke på når du sammenligner reisekort:
Kommer kortet med en reiseforsikring? Eventuelt hva dekker denne reiseforsikringen?

1. Kommer kortet med en avbestillingsforsikring?
2. Må du betale ekstra når du bruker kortet for kontantuttak utenfor Norge?
3. Hva ligger valutapåslaget på?
4. Kommer kortet med gode rabatter på hotell?
5. Kommer kortet med gode rabatter på flyreiser?
6. Har du tenkt deg på en bilferie? Se etter et bensinkort.Husk at reisekort ikke nødvendigvis tilbyr den beste rabatten på drivstoff. Så dersom du skal på en bilferie kan det være lønnsomt å ha to kredittkort slik at du får mest ut av ditt feriebudsjett.

Den faktiske renten på kredittkrotet ditt avhenger av en individuell vurdering.

Eksempel: Nominell rente 11,40 %, effektiv rente 12,73 %, 100 000 kr over 2 år, etableringsgebyr 0 kr. Kostnad: 12 665 kr. Total: 112 665 kr.

Denne artikkelen er betalt innhold fra beste-kredittkort.no