Da en kompisgjeng satte seg ned på 90-tallet for å ta et dypdykk i Rammsteins låttekster skjønte de at her var det mye en ikke-tyskspråklig verden gikk glipp av. Slikt kan man jo ikke ha noe av, så de bestemte seg egenhendig for å påta seg ansvaret for at iallfall nordmenn skulle få den fulle opplevelsen av Rammstein-universet.

Men sånt ligger det mange minefelt i, et coverband kan bli dølt, flaut, tampt, og mer puteverdig enn de aller fleste C-filmer. Så for å motvirke dette bestemte bandet seg for å pøse på med humor, brutalitet og hard hard musikk. Og nynorsk. For hard tysk industruell musikk på mykt utvasket bokmål, det går ikke. I 2003 så Rammsund blekt norsk vinterdagslys for første gang, og siden da har ikke lokomotiv Rammsund sett seg tilbake. Med låter som "Muttern", "Du Har" og "Sola" har de frydet et norsk rockepublikum i to tiår. De har turnert Norge rundt for å misjonere Rammstein og målsaka, og skapt svimerker i taket på mer enn en scene. For hva er vel Rammstein uten pyro?



Nå, 20 år senere, er det Operaen som står for tur, for one night only. Og ja, pyro blir det der også. Ingen pyro, ingen party. Billetter har allerede vært i salg i noen dager, og har gått over all forventning:

- Me trudde me hadde tatt oss vatn over hovudet her, men billettsalet går betre enn me nokonsinne hadde forestilt oss. Nesten halvparten er utseld allereie etter litt over ei veke, sier vokalist Geir Gråbein Nordby.

Dermed ligger alt til rette for en festaften uten sidestykke for Rammsund i Operaen neste sensommer. For å bli med på festen, kjøp billetter via Operaen.