Hovedslippet til Trondheim Calling 2023 byr både på etablerte artister, de beste skattene fra undergrunnen og en real dose unge lovende artister fra hele Norge!

Med dagens slipp er programmet komplett, 60 artister skal spille til sammen 90 konserter på scener som Byscenen, TYVEN, Kultursenteret Isak, Lokal, Trykkeriet Scene, Moskus og Fru Lundgreen helgen 9-11.februar 2023.

Nye Urørt-favoritter
Michelle Ullestad ble i høst kåret til Årets Urørt og spilte nylig på P3 Gull. I den andre enden av Urørtspekteret finner du Arendalsartisten Simen Steinklev, Trondheimsbandet Probleman og Swank Mami fra Lørenskog som alle på veldig kort tid og få låter har blitt nye favoritter i P3-redaksjonene.

Fra den minste til den største scenen
Sist TØFL spilte på Trondheim Calling var de et relativt nytt og ukjent band. Konserten ble likevel en snakkis blant langt flere enn de 120 som fikk plass på Fru Lundgreen, da brannalarmen gikk på hele huset valgte bandet å avslutte konserten sin utenfor på fortauet. Nå kommer de tilbake for å spille på festivalens største scene, med sitt ferske debutalbum i ryggen.

Villmenn fra Færøyene
Joe & The Shitboys fra Færøyene har det siste året gjort seg bemerket på festivaler over hele Europa, inkludert for Trondheim Callings utskremte på G! Festivalen på Færøyene i sommer og By: larm nå i høst. Bandet er allerede bekreftet til Buktafestivalen i Tromsø neste sommer, men det er klart trønderne også må få oppleve dette snarest mulig!

De 20 siste er:

TØFL (Stavanger)
TØFL har vært en publikumsfavoritt lenge, nå er endelig bandet ute med sin debutplate "Eg fins, WTF!? " og på høstens turne solgte de ut både Storsalen i Trondheim, Rockefeller i Oslo og Tou i Stavanger.

Michelle Ullestad (Bergen)
Michelle Ullestad har vært på radaren det siste året som en av de mest spennende nykommerne i det norskspråklige pop-universet og ble nylig kåret til Årets Urørt!

han gaiden (Oslo)
han gaiden er blant de hippeste navnene i Oslos elektroniske undergrunnsverden om dagen. I løpet av 2022 har trioen sluppet sitt debutalbum, spilt Øyafestivalen og en helt ekstraordinær konsert på Munchmuseet.

Joe & The Shitboys (Færøyene)
Joe & The Shitboys beskriver seg selv som bisexual vegan shitpunks og setter søkelys på den konservative kulturen fra hjemlandet. Det færøyske bandet har allerede blitt en festivalfavoritt over hele Europa, med lovord og entusiastiske konsertanmeldelser fra blant annet NME, BBC Radio, Brooklyn Vegan og sjefen sjøl Iggy Pop.

Isabelle Eberdean (Trondheim)
Isabelle Eberdean er en kommende stjerne fra Trondheim, posisjonert helt i front av Norges nye R&B-bølge. Debut EPen fra 2021 ble godt mottatt av blant annet P3 Urørt og skaffet henne plass på by:Larm samme år. Vi gleder oss stort til å endelig se henne briljere på Trondheim Calling!

Grim Pill (Trondheim)
Rapperen Grim Pill er like mye en kunstner som artist, og skaper musikk på helt egne premisser. De to siste år bygget opp en katalog med over 50 låter, og samarbeidet med etablerte artister som Tommy Tee, Lars Vaular og Jaa9 & Onkl P, og hadde sin første live-opptreden på Tommy Tee’s Rockerfeller-konsert i Februar 2022, og kommer med debutalbumet sitt i 2023.

Louien (Oslo)
Indie folk-artisten Louien slapp I høst vakker ny musikk på Jansen Records, der hun stadig går mer indie, hvor fuzzete gitarer og et storslått lydbilde er i ferd med å erstatte de lavmælte visene fra tidligere. Siden albumdebuten i 2019 har medier som VG og Dagbladet har trillet flere femmere både på singler og albumutgivelse.

Slomosa (Bergen)
Bergensbandet Slomosa kommer nok ikke til å dukke opp på Allsang på grensen, men de har opparbeidet seg en stor følgerskare for sin musikk de kaller «Tundra Rock». Debutalbumet kom i 2020 og har over 5 millioner avspillinger på Spotify. Tidligere i år spilte de både store festivaler som Hellfest i Frankrike og ble invitert med på Nick Oliveri og Brant Bjorks nye band Stöner på turne over verden.

Lisa Skoglund (Tromsø)
Lisa Skoglund har skrevet seg inn i hjertet til mange med sine ærlige tekster. Om man ikke skal kalle det indie, kan man si at Lisa Skoglund hører hjemme i sjangeren visefolk, og bandet har latt seg inspirere av blant annet Phoebe Bridgers, The National, Bon Iver og Taylor Swift. Det kommende albumet «Gi mæ nåkka ekte å feire» slippes 10. mars 2023.

Drongo (Frosta, Kristansand, Oslo)
Med sin blanding av space disco, krautrock og technoestetikk har åttemannsorkesteret Drongo tatt den norske house-arven inn i bandformatet. Musikken deres har blitt hyllet i norske riksdekkende medier som P3 og VG såvel som obskure musikkblogger verden over. Bandet virker som en utømmelig kilde av materiale og har siden 2020 sluppet to album, med neste album klart i 2023.

Embla and the Karidotters (Bergen)
Etter 13 år som trommis for de innflytelsesrike indieheltene i Razika kan Embla Karidotter omsider dyrke sin livslange kjærlighet til country og americana med sitt nye soloprosjekt. Bergens Tidene la sin elsk på hennes debutalbum «Hello, I´m Embla» og omtaler bandet som et av de fineste, norske countrybandene på lenge.

Jonas Brekke (Trondheim)
Med sin særegne stemme og formidlingsevne, bemerker Jonas Brekke seg som en spennende artist i Nordicana-bølgen i Norge. Trondheimsartisten slapp sitt debutalbum i 2022 som høstet gode anmeldelser og omtaler. Jonas vant tidligere i år bandkonkurransen Bandwagon hvor premien inkluderte spillejobb på Pstereo 2023.

Nicnuggets (Trondheim)
Nicnuggets har siden 2008 følt en connection til musikken og den trespråklige trønderen har de siste to årene gått over til å lage musikk på trøndersk. Rapperen har bidratt på album- og har spilt konserter med crewet i TUNG SOM EN TRØNDER, i tillegg til å levere noen solide utgivelser på solofronten utgitt på lokale Stundom Records.

Slåppy (Trondheim)
Slåppy. spiller (for det meste) hardcorepunk og musikken tar inspirasjon fra blant annet japansk støyrock, matterock, klassisk satslære og psykiatrien. Det Trondheimsbaserte bandet slapp sin andre plate i 2021 på Fucking North Pole Records og konsertene deres er en opplevelse utenom det vanlige.

Probleman (Trondheim)
Trondheimsbaserte Probleman er et helt nytt band som på veldig kort tid har blitt lagt merke til for sine fengende låter på bred helgelandsdialekt tydelig inspirert av den amerikanske midwest-emosjangeren. Bandets debut EP fra tidligere i år ble raskt en favoritt i Urørtredaksjonen og omtalt med lovord på P3s «best akkurat nå», og bare etter en konsert går ryktet over hele byen!

Jasmin (Færøyene)
Under Faroese Music Awards 2019 vant Jasmin sin første pris som «Årets kvinnelige sangerinne» og i 2020 vant hun igjen «Årets kvinnelige sanger» og «Årets utgivelse» for deres EP. Bandet har på kort tid blitt en av de mest populære bandene på Færøyene.

Simen Steinklev (Arendal)
Arendalsartisten Simen Steinklev spilte seg helt til topps i den internasjonale finalen i live-konkurransen Emergenza og slapp i 2022 sitt andre soloprosjekt som høstet terningkast 5 av NRK. Artisten rapper og synger over produksjoner du normalt kanskje ikke hører ofte i hiphop-scenen. Materialet har høstet anbefalinger av P3 Urørt og gått sine runder på P3, Tommy Tees National Rap Show og P3X.

Swank Mami (Lørenskog)
Swank Mami fra Lørenskog slapp sin første låt i 2022 som raskt ble lagt merke til og anbefalt av P3 Urørt. Med sitt soulfulle og lekene utrykk er hun en artist som får deg til å synge med. Framover kan vi vente oss en rekke utgivelser, som vi gleder oss til å oppleve i aksjon på Trondheim Calling.

Velcro Dog (Trondheim)
Velcro Dog er soloprosjektet til den Trondheims-baserte artisten Tony Gonzalez fra blant annet band som Barren Womb, som tidligere har vært innom Trondheim Calling. Debut-albumet kom i oktober 2022 og sniker seg gjennom krokene av americana-, folk- og country-tradisjonene.

Ira Nor (Halsa)
Fram til i år fantes det omtrent ikke et eneste spor på internettet om Ira Nor. Etter å ha holdt seg godt under radaren frem til 2021, er hun nå klar for å vise seg frem for verden. Musikken er skrevet på soverommet i Oslo, men det er likevel langt fra soveroms-pop hun lager. Av inspirasjonskilder nevnes raskt artister som Charlie XCX, 070 Shake og den nyetablerte sjangeren hyperpop.