Foto: Morten Rakke

Noen få meter unna studioet der gjennombruddslåten «Propaganda» ble spilt inn skal det norske popfenomenet Briskeby gjenoppstå for one night only i Sofienbergparken neste sommer.

Med vokalist Lise Karlsnes i spissen dominerte Briskeby både hitlister, radiobølger og scener rett etter at det nye årtusenet startet. I 2008 takket de for seg, etter over 200,000 solgte album, fire Spellemannpriser, og en rekke store hits.

Eventyret startet med hitlåten «Propaganda» og debutalbumet «Jeans For Onassis» i 2000. Hits kom som perler på en snor - «Wide Awake», «Cellophane Eyes», «Miss You Like Crazy» og «Joe Dallesandro», for å nevne noen.

– Det føles riktig å spille på PiPfest. Bandets historie startet på en måte i området, da «Propaganda» ble spilt inn 50 meter opp i gata. 24 år senere gleder vi oss til å plugge inn forsterkerne i Sofienbergparken, uttaler Briskeby, 15 år etter at de la inn årene.Det er med andre ord duket for en ekte hitparade og en enestående feiring av et band som gjorde kometkarriere og tok en velfortjent hedersplass i den norske pophistorien

Én konsert, one night only - og det skjer der det hele startet.

Festivalen har allerede sluppet The 1975, Phoenix, Tove Lo, Veronica Maggio, The Cardigans og Michelle Ullestad til neste års plakat.