Foto: Håvard Nesbø

At rock kan redde liv er for lengst opplest og vedtatt via populærmusikkens samfunnsengasjement og kjendistunge veldedighetsaktiviteter, som for eksempel Live Aid. Nå er det blodfansen selv som redder liv, og de bokstavelig talt blør for opplevelsen.

Historiske og livreddende resultater av et blodig samarbeid

Sammen med Norges største rock- og metalfestival satte festivalen og Røde Kors seg et hårete mål. 6.666 nye blodgivere skulle rekrutteres, og spørsmålet var enkelt; er du en ekte blodfan? Da kan du også bidra til å redde liv.

«Sammen med Norges største rock- og metalfestival satt vi oss mål om å rekruttere 6.666 nye blodgivere i 2022 og resultatet er overveldende. Vi trengte blodgivere og Tons of Rock hadde landets fremste blodfans. Kampanjen har gått over all forventning og tallene viser at festivalen har rekruttert over 9.000 nye blodgivere. Som igjen betyr at hele en av tre nye givere er blodfansen til Tons of Rock. Blod kan ikke lages – det må gis. Dette samarbeidet er helt unikt» – Dipin Gubta, Røde Kors

LES OGSÅ: Tons of Rock med stort førjulslipp!

Publikumssuksess med mening

Tons of Rock 2022 ble en stor suksess med over 80.000 glade besøkende i strålende vær! Publikumsopplevelsen og samholdet som skjer når så mange møtes kan tas ut i flere kanaler. Dette ble det tatt utgangspunkt i da samarbeidet med Røde Kors ble startet, med oppfordringen om å gi blod. Publikum har selv kunne følge samarbeidet på nettsiden til festivalen.

Blod trengs over alt, det være seg til kreftpasienter, ulykker, Gene Simmons eller Mayhem

«Aldri før har blodig alvor vært mer gøy! Når vi fikk sluttresultatet på kampanjen med over 9.000 påmeldte datt vi nesten i bakken. Samarbeidet med Røde Kors og Blodbanken har vært utrolig givende og motiverende i en hverdag og verdensbilde preget av alvor. Blod trengs over alt, det være seg til kreftpasienter, ulykker, Gene Simmons eller Mayhem og vi er stolte og glade for å ha kunne bidratt på vår måte!»
– Mads Martinsen, Tons of Rock