Foto: Madeline McManus

The Velvet Underground-legenden tar med seg bandet sitt og et splitter nytt album til Loaded på Kontraskjæret neste sommer.

De mengdene klassikere John Cale har hatt en finger med i spillet på i løpet av de siste seks tiårene er nesten vanskelig å begripe. Fra å ha vært med på å starte opp The Velvet Underground, til å produsere The Stooges, Patti Smith og Siouxie and the Banshees, i tillegg til en rekke bautaer av noen soloplater, både på egen hånd og sammen med navn som Lou Reed og Brian Eno. Når han inntar scenen på Loaded er det også 50 år siden han slapp mesterverket «Paris 1919».

Ikke bare kan han skilte med en ellevill CV, han har også med seg «Mercy», hans syttende soloalbum. Albumet slippes 20. januar, og har allerede gitt oss magiske øyeblikk som «STORY OF BLOOD» sammen med Weyes Blood.

Via de 16 første soloplatene har han vist seg å være en eklektiker av rang, og har vært innom flere sjangre underveis, noen ganger til og med flere i løpet av samme låt. Det har ikke vært et kjedelig øyeblikk i John Cales univers, og det kommer det garantert ikke til å bli når han endelig kommer tilbake heller, over et tiår etter at han sist gjorde konsert i Oslo sist.

Things are much different here than Norway - not so cold, synger Cale i låten «Half Past France» fra nevnte «Paris 1919». Ikke har vi hatt sjansen til å overbevise han om noe annet heller, siden det viser seg at de siste par gangene Cale har spilt i Oslo har vært på vinteren. La oss krysse fingrene for en ekstra varm og fin dag til ære for en ekte legende!John Cale spiller torsdag 8. juni. Fra før av er The War On Drugs, Gluecifer, Amason og Spielbergs meldt klare for den andre utgaven av Loaded på Kontraskjæret neste år.