Foto: Synne S.B. Bønes

Høsten 2022 slapp dePresno første låt fra sitt nye prosjekt. «Make Me Feel Your Love» ble umiddelbart listet på NRK P1, og i november fulgte han opp med låta «Silence» som ble listet på NRK P3. Nå kickstarter bergenseren det nye året med neste låt fra prosjektet. Fredag 6. januar slipper han «Loser in the Night».

Låtene i dePresnos nyeste prosjekt tar for seg et spenn av følelser, fra de store emosjonelle temaene til de små øyeblikkene. Låtene gjenspeiler dePresnos følelsesliv de siste årene og er noen av de mest personlige han har skrevet så langt, og bærer preg av at han beveger seg mot et stadig mer ærlig uttrykk i låtskrivingen. «Loser in the Night» handler om kjærlighet og tap, og skildrer håpløsheten man kan føle på i kampen mellom hva man vil og hva man bør gjøre.

Om hvordan låta ble til, forteller dePresno:

- Man skriver jo låter på mange forskjellige måter, noen tar minutter mens andre tar år. Dette er for meg en av de som bare tok minutter. Jeg satt alene i studio en vinternatt og så plutselig hadde jeg byttet noen timer søvn mot en låt. Det var bare meg og gitaren, så da er det vanskelig å ikke være ærlig i låtskrivingen. Det er selvfølgelig lett å lyve til seg selv, men i denne låten så ble ærligheten på en måte minste motstands vei.Den musikalske reisen til dePresno, eller Bjarte dePresno Borthen som han egentlig heter, startet da han allerede som fireåring fikk sin første gitar. Som 16-åring tok han gitaren ut av gutterommet og inn i studio, takket være storebroren som brukte sparepengene sine på å gi ham en studio-session i bursdagsgave. Han fikk sitt gjennombrudd i 2016 med låta «Hide and Seek» og i 2019 ga han ut hele to debutalbum; «Technicolor» og «Monochrome», til stor begeistring for anmelderne. Våren 2021 medvirket dePresno i NRK-serien «De Neste» og like etter kom hans tredje album «Places». Stilistisk og musikalsk er 26-åringens nye prosjekt en fortsettelse av «Places» og henter inspirasjon fra låtskriverkunsten og instrumentaliseringen i folk, country og nordicana.

Låta er produsert av dePresno og Odd Martin Skålnes.