Foto: Oddbjørn Steffensen

Christine and the Queens og Sondre Lerche lagt til årets festivalplakat.

I november slapp franske CHRISTINE AND THE QUEENS det nye albumet, «Redcar les adorables étoiles», til stormende jubel over hele kloden. Han har flere ganger tidligere levert hakesleppfremkallende opptredener på norske festivaler, og har bare dratt strikken lengre og lengre både musikalsk og visuelt siden forrige gang.Det nye albumet er første del av universet vi blir invitert med inn i sammen med den sofistikerte karakteren Redcar - andre del er ventet i løpet av året. Enten det dukker opp før eller etter Christine and the Queens står på scenen på Piknik i Parken, så er det en konsertopplevelse uten sidestykke vi har i vente.

En annen som merkelig nok spiller på Piknik i Parken for aller første gang er SONDRE LERCHE. Det er en fyr som neppe trenger noen introduksjon, og leverte om mulig karrierebeste med sitt nyeste album, «Avatars of Love», i 2022. Det er mildt sagt imponerende med tanke på den katalogen han har opparbeidet seg gjennom årene, og mens han går inn i sitt tredje tiår som en av våre aller fremste låtskrivere og artister. I juni kan han traske ut døra hjemme hos seg selv og traske noen meter borti gata for å gjøre det som føles som en slags hjemkomst. Endelig får vi Sondre Lerche på Piknik i Parken!

Tidligere er The 1975, Veronica Maggio, Tove Lo, Phoenix, Briskeby, The Cardigans, Warpaint og Michelle Ullestad meldt klare for årets festival i Sofienbergparken.