Foto: Martyna Bannister


To låter ute og allerede på flerfoldige Ones to Watch-lister verden over? Ja, det er faktisk helt sant! Responsen på de første utgivelsene til den svenske kvartetten har vært overveldende.

Første låt ble listet både på P3 i Sverige, P13 i Norge og P6 i Danmark, og begge de to første låtene har blitt spilt hyppig både på BBC1, BBC6, Amazing Radio og Flux FM, og de har blitt hyllet både av The Guardian, The Times, DORK, Clash osv. Alle er enige om at dette bandet virkelig er inne på noe. Til og med USA har allerede bitt på kroken og de har blitt omtalt og anmeldt både av Billboard og MTV. Nylig ble de også tatt med i NMEs liste over de mest spennende artistene på kloden i 2023 og på listen deres over hvem du MÅ få med deg på Eurosonic.

De spiller på Krøsset i Oslo 2. mars og Bergenfest til sommeren.

I dag slipper de altså sin nye låt Weirdo:-Noen ganger våkner jeg opp og bare har glemt hvordan jeg skal være en person, sier vokalist Emma Jansson om låten som både i musikk og tekst skildrer trettheten som følger med når man vil tilpasse seg alle sosiale normer, og om lettelsen ved å bare gi faen.

-Jeg glemmer hvordan jeg skal oppføre meg og klarer ikke å føre en normal samtale. Jeg skrev låten på en av de dagene. Når du føler deg rusten og usikker og ikke klarer å krype ut av skallet ditt. Så bekymrer du deg for at folk synes du er rar, men da blir du enda rarere, for du bare driver og analyserer hvor rar du er. Så blir du bare sånn føkk it, kanskje jeg er weird, men det overlever jeg.

Sammen med låten, slippes også en festlig video som de spilte inn med den legendariske skuespilleren og komikeren, Mark Williams. Videoen viser ham og Emma som virkelig omfavner egen weirdness.

-Vi var litt skeptiske til å involvere klovner i videoen, men regissøren (Kenny McCracken) kom opp med en god plan, og viktigst av alt, den rette skuespilleren til å spille klovnen. Mark Williams har rett og slett et utseende som egner seg til denne rollen.

-Vi spilte inn kronologisk med at jeg og Mark ble dekket av klovnesminke av disse hanskede hendene i det som ligner en garderobe, mens låten skrider frem til vi begge er klovner. På slutten viser det seg at vi sitter rett mot hverandre som to rare klovnemennesker. Mark er helt perfekt for rollen. Han går fra å være en deprimert fyr til en skummel og smilende klovn. Det er så mange subtile reaksjoner han leker med gjennom videoen og det er virkelig en fryd å se på.