Torsdag 10. august kommer selveste Blur til Tøyenparken. Da er det nesten akkurat ti år siden de fikk terningkast seks av Aftenposten for sitt forrige norgesbesøk, som også var på Øyafestivalen. I høst solgte de ut den kommende sommerkonserten på Wembley Stadium samme dag som billettene ble lagt ut for salg. Dette viser hvor sultne publikum er på å endelig få oppleve de klassiske Blur-låtene igjen. Blur beviser at de som konsertattraksjon er større enn noen gang. Dette blir den eneste konserten i Norge i år.

Blur spilte altså på Øya i 2013, vi var selvfølgelig på plass. Les vår anmeldelse herBLUR (UK) – torsdag 10. august

Etter oppstarten på slutten av 80-tallet, vokste Blur til å bli et av Europas største band det påfølgende tiåret. Siden har de vært en institusjon i britisk pop og rock, og har omfavnet hjemlandets særegenheter i musikk og tekster. Nyheten om at de skal tilbake på scener i år, ble møtt med stor entusiasme. Det er mange fans som gleder seg til å se Blur i Norge igjen, og som håper å oppleve låter som Girls & Boys, Country House, Song 2 , Charmless Man, End of a Century, To the End og Beetlebum.

Det store gjennombruddet internasjonalt kom med albumet Parklife i 1994. Siden har alle album havna på førsteplass i Storbritannia, og spesielt høydepunkter som The Great Escape (1995), Blur (1997) og 13 (1999) bekrefta deres posisjon som et av de friskeste toppnavna i europeisk musikk. I tillegg til en solid rekke plateutgivelser har bandet vært et trekkplaster på store scener og festivaler over hele verden.

I 2023 skal Blur på turné for første gang siden 2015.