Foto: Ingrid Slettemoen

Afrikas største stjerneskudd kommer til Tøyenparken, for å avslutte den første kvelden. Wizkid var opprinnelig bekrefta til den pandemiavlyste festivalen i 2020. Dette blir hans første konsert i Norge.

WIZKID (NG) – onsdag 9. august

De siste årene har nigerianske Wizkid hatt en enorm opptur som artist, og er nå i stand til å selge ut store arenaer og toppe festivalplakater på flere kontinenter. Hans første konsert i Londons O2 Arena, som har plass til 20.000 personer, solgte ut på nesten like kort tid som Rihanna og Beyoncé tidligere har gjort. Totalt fylte han arenaen tre dager i 2021.

Hans versjon av afrobeats henter inspirasjon fra reggae, RnB, dancehall og house, og har vunnet et stort antall afrikanske musikkpriser. Ayodeji Ibrahim Balogun starta som medlem av gruppa Glorious Five. Etter hans andre soloalbum Ayo (2014) fikk han internasjonal oppmerksomhet, og ble superstjerne hjemme i Nigeria. To år seinere bidro han på Drake sin internasjonale kjempehit One Dance, som gikk til førsteplass i mange land. I 2017 ble albumet Sounds from the Other Side, hans første på stort plateselskap.Wizkid har også samarbeida med storheter som Skepta, Femi Kuti, Burna Boy, Dave, Major Lazer og Beyoncé. Made in Lagos (2020) gjorde store byks oppover salgslistene på begge sider av Atlanteren og satte en rekke rekorder for afrikanske album. Utgivelsen ble ansett å være blant årets sterkeste av NME, Clash, Fader og mange andre. I fjor fulgte han opp på vellykket vis med More Love, Less Ego.