Det er gått snart to år sidan debutplata til bandet, Heartlands, kom ut, og no er karane frå Trondheim klare med ny musikk. Først ut er singelen Voices, som har blitt en energisk og frisk smakebit frå det komande andrealbumet. Gjengen lovar at plata kjem, men har foreløpig ikkje ein eksakt dato. Men gitarist Vegard Ring seier dei har fått til det dei ynskja med både tekst og melodi på låta.

- Vi ville skrive en låt som beskriver det vi er i dag, sterk og energisk. Det har vi fått til. Låta handler i all hovedsak om det gå sine egne veier. Hvordan det å «følge flokken» gjør deg usynlig, naiv og skrøpelig når man tar seg til takke med å henge seg på meninger andre har, men som man nødvendigvis ikke står for sjøl.

Meir pondus

Maldito har holdt på sidan 2015, og vart danna på LIPA i Liverpool, musikkskulen til Paul McCartney. I starten var dei meir bluesinnspirert enn det vi høyrer i dag, men har heile vegen hatt element av både blues, rock og prog. Den siste singelen er derimot ei dreiing mot det litt meir slagkraftige, skal vi tru gitarist Bendik Brevik.

- Det tok ikke lang tid etter utgivelsen før vi var tilbake i studio for å produsere. Denne låta fikk en sterk akkordlinje ut ifra et relativt enkelt riff som det hele startet med. Vi skal ikke legge skjul på at låta generelt har mer pondus enn mye av det vi har utgitt tidligere, og det ser det ut til at det kan bli mer av!

Mot det progga

Med andre ord vert det litt meir energi på det komande albumet, og kanskje ei dreiing mot det progressive.

- Den progressive rocken har alltid vært til stede, men nå slipper vi den virkelig løs. Vi er ei gruppe som liker utfordringer og å fornye oss. For oss finnes det ingen grenser for hva vi kan gjøre og ikke gjøre innenfor musikken. Akkurat det er Voices ett resultat av, avslutter Breivik.

Høyr den nye låta her: