Foto: Rahul Singh

Ravens gudfedre The Prodigy kommer til Marinen!? I tillegg byr Pstereo på Norges barskeste rikssynsere Black Debbath, Nature-punk ?ikonet Hurray For The Riff Raff, ISÁK som har revitalisert den samiske musikken og erobret fans verden over. Pstereo har også booket sine favoritter fra årets Trondheim Calling: Tøfl, Sara Fjeldvær og Jonas Brekke. ?

- Årets artistprogram begynner virkelig å ta form og vi ser allerede nå at dette kommer til å bli en magisk festivalhelg på Marinen" sier bookingansvarlig Kim Aasli om slippet.

The Prodigy
The Prodigy inntar endelig Marinen!?? Dere kjenner historien; The Prodigy skulle ha headlinet Pstereo i 2019, men den tragiske bortgangen til vokalist Keith Flint satte en brå stopper for bandets turnevirksomhet. Desto mer gledelig er det at bandet nå gjør honnør til Pstereo, og inntar Marinen i august 2023!?

"Mange trodde, inkludert bandet selv, at The Prodigy ville slutte å opptre etter tragedien, men vi følte på oss at dette ikke ville være tilfelle, sier festivalsjef Bård Flikke i en kommentar til slippet.

Prodigy gjorde sitt livecomeback sommeren 2022 i det som ble en av de raskest selgende turnéene noensinne i England, til panegyriske anmeldelser fra både fans og media. ?

"Fjorårets comeback konserter i London ble en maktdemonstrasjon uten sidestykke av det ikoniske bandet» sier Kim Aasli

The Prodigy trenger verken å spille på det nostalgiske eller på sin legendestatus hva elektronisk musikk angår, selv med over 30 års fartstid som band. I et oppkok av big beat, techno, breakbeat hardcore - you name it - har Braintree, Essex-gærningene solgt over 30 millioner album og gjort reint bord med låter som “Spitfire”, “Breath”, “Omen”, “Firestarter” og den kontroversielle “Smack My Bitch Up” verden over.

Nå beviser The Prodigy gang på gang at de fremdeles er aktuelle, ikke bare med de seneste årenes kanonbra utgivelser, men også når de holder brannen levende å levere fantastiske liveshow etter mer enn tretti år med elektrohistorie.

Sommeren 2023 bruker de på å headline de største festivalene i Europa som Mad Cool, Parklife og Exit - med sitt dundrende og fyrverkerispekka show!

"Når The Prodigy kommer tilbake til Trondheim for å spille på Pstereo i august vil vi være vitne til musikkhistorie" sier Flikke.
Black Debbath
Black Debbath har levert blytung, norskspråklig politisk rock med humor i drøye femten år. Fortsatt hysterisk både morsomme og dyktige, har de nå sluppet plata “Age of Kørka”, og lagt ut på turné halve landet rundt. Pstereo byr derfor de barske rikssynserne opp til dans, og de svarer.

Hurray for the Riff Raff
Som en ung Patti Smith, tøffere enn toget, var stempelet Bronx-jenta Alynda Segarra; bedre kjent under det fiffige bandnavnet Hurray For The Riff Raff, tok med seg etter å ha blitt en av Øyafestivalens store snakkiser i 2017. Gjennombruddet skjedde samme år, etter at albumet "The Navigator" sanket brilliante anmeldelser verden over og sterke plasseringer på årsbestelistene. - Gjennom pandemien skulle det ta mange år mellom utgivelsene, men ventetiden skulle vise seg å være verdt det. Karrierehøydepunktet «Life On Earth» fra i fjor er nå påklistret «best new music» og i skrivende stund med en metascore på hele 87%?Ikke sov på denne folkens, dette kan fort bli en aldri så liten sensasjon!??

Isák
Sensasjonen fra Sápmi er klar for festivalturné!??ISÁK har siden debuten i 2017 etablert seg som et av landets beste liveband, med sitt energiske liveshow og intense tilstedeværelse. Trioen har opplevd en overveldende respons i Norge, og er kritikerrost og prisbelønnet. Musikken har nådd verden, og bandet har de siste årene besøkt og spilt for sitt stadig økende publikum verden over.??ISÁK har modernisert den samiske musikken, og “sensasjonen fra Sápmi” er nå klar for å nå ut til et bredt festivalpublikum over hele landet, ikke minst i hjertet av Trondheim.

Tøfl
TØFL-toget tøffer inn på Marinen! Etter et 2022 fylt med nytt album og norgesturné tar bandet løpefart i år. I fjor kom debut-albumet “Eg fins, WTF!?”. En TØFL-konsert er alltid en eksplosjon av hektisk energi og voldsom allsang, og med utsolgte konserter blant annet på Studentersamfundet i Trondheim og Rockefeller i Oslo bak seg, er bandet ivrig på å få nye idéer ut i verden.

Sara Fjeldvær
I form av enda en Trondheim Calling 2023-alumni ønsker Pstereo Trøndelags kanskje vakreste stemme velkommen på Marinen!??Singer-/songwriter Sara Fjeldvær vanker rundt i jazzmiljøet i Trondheim og har de siste årene vist seg som en utrolig dyktig og sjarmerende liveartist som stadig flere har fått øynene opp for. Med sin selvsikre persona, unike evne til å fange lytteren og en stemmeprakt få kan matche, er hun til fascinasjon og begeistring for et stadig voksende publikum.

Jonas Brekke
Det blir sjelfull Americana på Marinen idet Trondheimsgutten Jonas Brekke tar gitaren fatt og klimprer oss inn i den lyse sommerkvelden <3??Etter debutsingelen “Tell me why” og EP’en “HOME” i 2019, og ikke minst etter debutalbumet “Tomorrow Avenue” som kom i fjor, høstet Jonas Brekke gode anmeldelser, omtaler og oppmerksomhet, spilte flere konserter på kryss og tvers i Norge og landet spennende supportjobber både for nasjonale og internasjonale artister. Etter den sjelsettende vakre Trondheim Calling-konserten forrige uke, er vi mer enn klare for å ta imot en lokalartist i verdensklasse på Marinen!