Honningbarna, shame (bildet), Takeshi’s Cashew, Murder Maids, Signe Marie Rustad, EYES, Louien, Rick Grove, Aromatic Ooze, Barnevænnlig, TREHOLT og nonne er klare for Bukta 2023. Med det er programmet komplett for helga 20.-22. juli!

– Dagens slipp med hele tolv artister er jo i seg selv nesten en fullverdig Bukta-plakat! En ordentlig musikalsk godtepose med noe for enhver smak, fra nordnorsk punk, dansk metal, britisk indierock, norsk americana til østerrisk psych. Disse artistene er også svært aktuelle og har gitt ut fantastiske album og låter i 2022 og 2023, og har i tillegg blitt nominert til flere Spellemann-priser, sier bookingsjef Isak Harbitz.

– Vi kan knapt vente med å se disse talentfulle artistene på scenen, i tillegg til alle de fine menneskene i Telegrafbukta! Sommeren kan ikke komme fort nok, avslutter festivalsjef, Marianne Saus.

Dette skriver Bukta om dagens slipp:

Honningbarna
Honningbarna er selve definisjonen på fest! En rett-i-trynet, svett og rølpete en – alltid med stappfull moshpit og uregelmessig crowdsurfing. Det er aggressivt, kompromissløst og fullt av energi, og det er ikke for ingenting at Honningbarna regnes som et av landets aller beste liveband. De har gitt ut fem album, vunnet Spellemann og P3 Gull-priser og spilt hundrevis av konserter. I 2022 slapp de sitt kritikerroste album “Animorphs” som nå er Spellemann-nominert i kategorien Rock, og bandet gjennomførte i fjor sin største turné noensinne. Honningbarna har evnen til å få ethvert publikum til å gå fra null til hundre på få sekunder. Er du klar for å ta full sats inn i moshpiten? Det er en god sjanse for at konserten i Telegrafbukta vil gi utslag på Richters skala!

shame
Det er vanskelig å ikke glede seg når shame kommer til Bukta! Post-punk bandet har fått mye oppmerksomhet i det siste, etter at de til strålende anmeldelser slapp sitt fjerde og etterlengtede album "Food for worms". Brixton-bandet har siden det kritikkerroste debutalbumet "Songs of Praise " i 2018 vært en essensiell del av den britiske rockebølgen med band som IDLES, Fontaines DC, Sleaford Mods og Yard Act, og har blitt velkjent live for sin helt rå og opprørske energi som fanger publikum fra første sekund. I 2018 spilte de en fantastisk konsert som et nytt band i Paradisbukta, og siden den gang har det vært tilnærmet umulig å være en helg på Blå Rock uten å høre shame på anlegget. Endelig er de tilbake, større og bedre enn noen gang, og er nå klare for hovedscena!EYES
EYES er det feteste danske harde bandet akkurat nå! København-kvintetten ble dannet i 2017 av velrennomerte unge veteraner fra den danske metal- og hardcore-scenen. Bandet imponerer stort, hvor de henter inspirasjon fra store navn innen mørk og kaotisk hardcore, men tar det opp enda noen hakk med sitt aggressive og eksplosive uttrykk. EYES slapp nylig sitt andre album, "Congratulations", og har allerede markert seg sterkt med opptredener på anerkjente festivaler som Copenhell og by:Larm. De har banet sin egen vei og etterlatt et uutslettelig inntrykk, og dette blir nok et av de hardeste innslagene på Bukta!

Takeshi’s Cashew
Takeshi's Cashew fra Østerrike er årets joker på programmet, ulikt noe annet. Bandet blander ulike instrumenter, rytmer og sjangere, alt fra vintage-synthesizere til morsomme fløyter, perkusjon og psykedelisk rock. Musikken er groovy, melodisk og perfekt til å svinge seg til på gressletta i Bukta. Bandets debutalbum, "Humans In A Pool", ble utgitt i 2021, og de slipper sitt andre album, "Enter J's Chamber", i mars. Takeshi's Cashew kombinerer klubbkultur, krautrock, verdensmusikk og psykedelia, og skaper en unik og dansbar lyd som du bare må oppleve live. Liker du band som Altin Gün og Khruangbin er det en god sjanse for at Takeshi's Cashew blir ditt nye favorittband!

Signe Marie Rustad
Signe Marie Rustad er en av de mest spennende og kritikerroste artistene i norsk musikk. Hun slo gjennom med debutplata Golden Town i 2012, men skapte for alvor overskrifter med sjangeroverskridende "Hearing Colors Seeing Noises" i 2016. Senere har hun gitt ut flere album, senest "Particles of Faith" som ble sluppet i februar hvor både Dagbladet, Aftenposten og Musikknyheter.no har trillet Maxi Yatzy på terningen. Rustads musikk er sterkt påvirket av alternativ pop/rock fra 80- og 90-tallet, med innflytelseskilder som R.E.M., Fiona Apple, Crowded House og Tori Amos. Hun mottok Spellemann som beste tekstforfatter i 2019, og er kjent for å ha med seg et fantastisk band som gir liv til låtene hennes på scenen. Det kommer til å bli vakkert på Bukta!

Louien
Indie folk-artisten Louien har i det siste tatt musikknorge med storm! Med fuzzete gitarer og et storslått lydbilde, har hun beveget seg bort fra de lavmælte visene fra tidligere og utforsket nye musikalske territorier. I 2019 debuterte hun med albumet "None of My Words", og har siden gitt ut EP-en "No Tomorrow" i 2021, etterfulgt av "Figure Me Out" senhøsten 2022. Louien har blitt nominert til Spellemannprisen 2023 i kategorien alternativ pop/rock, og har virkelig markert seg som en artist å følge med på. Det kommer til å bli helt fantastisk på Bukta!Murder Maids
Murder Maids med målselvingen Noah Valentin Foshaug i front er som et rockelokomotiv uten bremser som bare kjører på, og er rett og slett i ferd med å bli et av landets beste liveband!
De har bemerket seg på kort tid etter at de i 2021 slapp det kritikerroste debutalbumet?"Knives Out" og herjet både klubbscener og festivalscener rundt om i landet, noe som førte nominasjon til årets gjennombrudd under Spellemannprisen 2021. Musikken trekker inspirasjon fra oldschool-punk fra 70- og 80-tallet til moderne hardcore, og deres kommende album "Dance or Die" er satt til å slippes i mars. Trondheimsbandet leverer høyenergiske konserter som er nok til å gi publikum både hakeslepp og bakoversveis. Hadde det fantes et tak på Bukta, ville det nok ikke ha stått lenge med Murder Maids på scenen.

Barnevænnlig
Barnevænnlig er et ungt punkband fra Bodø som spiller musikk med harde riff, skjærende vokal og en solid dose attitude. Kvartetten tok seieren under Rock Mot Rus i 2022, og har siden spilt på flere etablerte scener i Bodø som Dama di og Sinus, samt på festivaler som Parken- og Blåfrostfestivalen. Disse unge pønkerne fra nord roper deg rett i trynet om sex, politikk og idioti, så stålsett deg for akkurat dette til Bukta til sommeren!

Aromatic Ooze
Aromatic Ooze er et band fra Tromsø og omegn som kombinerer elementer fra psych-rock, garage, kraut og noise for å skape et unikt og hypnotiserende lydbilde som er både hardtslående og fengende. Bandet har spilt inn sitt første album helt selv gjennom DIY-metoden, og inspirasjonen til musikken strekker seg fra Ty Segall, Thee Oh Sees og Pink Floyd. Resultatet er en skive som er preget av stor variasjon, eksperimentering og mystikk, og den har høstet gode kritikker siden utgivelsen på bandets eget plateselskap, Pony Riding Records. Aromatic Ooze var med på dokumentarfilmen Bukta Sessions i 2021, og vi kan garantere at det kommer til å bli en opplevelse på Bukta uten like!