Foto: Hogne Bø Pettersen

Yes har kunngjort at de utsetter sin kommende Relayer-turné for tredje gang,. Grunnen er visstnok manglende forsikring til å dekke ethvert Covid-relatert uhell, eller hendelser som oppstår på grunn av en krigshandling! Bandet sier de har forsikring for 2024, og at turneen i stedet skal finne sted da.

Konsertene skulle holdes nå i vår og sommer, etter å ha vært utsatt to ganger tidligere på grunn av pandemien. Første gangen var da bandet endret liveplanene i mars 2022, etter en kunngjøring om at de i stedet for Relayer skulle feire 50-årsjubileet til Close To The Edge.

Skulle spille på Sentrum Scene mandag 29/05-2023.

I en uttalelse sier bandet:

Yes og managmentet har utforsket alle mulige løsninger for å få forsikring for turneen i tilfelle hendelser relatert til Covid eller krig. Forsikringsbransjen har trukket tilbake alle slike forsikringer som gjorde turnring mulig før Covid og før Ukraina-konflikten.

Det har alltid vært slik at band gjør risikovurderinger når de turnerer, og Yes har betalt kontinuerlig på en forsikringspremie som skal dekke hendelser i forbindelse med terrorisme, i tillegg til andre risikoer for kanselleringer. Yes turnerte i Storbritannia i 2022 for å støtte spillesteder og mannskap økonomisk, men bandet kan rett og slett ikke foreta en så storstilt turné uforsikret, med alle de risikoer dette medfører.

Vi ble lovet forsikringsdekning for hendelser i 2023, men disse er nå trukket tilbake til 2024. Selskapene garanterer at alt vil være tilbake til normalen da. Enkelte band klarer kanskje å turnere med dagens forsikringsordninger, men Yes' forretningsmodell rundt turnering gjør ikke dette mulig.

Det planlagte Yes 2023 Eventim Apollo-showet i London vil ikke finne sted, og alle billetter vil bli refundert. Alle andre turnédatoer vil bli flyttet til 2024, og disse vil bli annonsert snart. Alle kjøpte billetter vil forbli gyldige.

Yes ønsker å uttrykke sin oppriktige beklagelse til sine trofaste fans og ber om deres forståelse. Bandet har nå fått de nødvendige forsikringene for 2024 og er fast bestemt på å komme tilbake på scenen da.


Timingen kunne ikke vært verre for bandet da denne turneen også skulle promotere deres kommende album, Mirror to the Sky som skulle komme ut litt over en uke før de egentlig skulle spille i Oslo på Sentrum scene 29. mai.

Yes ga sist fredag ut en ny video for deres splitter nye single Cut to the Stars: