Foto: Ida FiskaaEtter at Moyka slapp debutalbumet The Revelations of Love (2020), forteller hun om hvordan det fulgte en periode av depresjon og manglen på å føle hensikt i det hun holdt på med.

På et tidspunkt forsto Moyka at sorgen ikke kunne definere henne, noe som førte henne tilbake i studioet for å finne tilbake til musikkgleden. Inspirasjonen hun kjente på ble grunnlaget for album nummer to, Movies, Cars & Heartbreak.

“Albumet handler om øyeblikkene i livet som føles som en film. Jeg ønsker at lytterne skal leve seg inn i det og føle at man virkelig er the main character.

Første smakebit er singelen Rear View som handler om en destruktiv form form for kjærlighet eller besettelse.Låten er skrevet med Sivert Hjelnes Hagtvet og Anders Kjær (Dagny, Ellie Goulding, Rihanna).

“Den tar for seg et scenario hvor det er noen du ikke klarer å gi slipp på. Du krymper deg selv for å passe inn i bakspeilet i noen andres liv, og prøver å overbevise deg selv om at det går fint - fordi du fortsatt kan se stjernene derfra.”

“Det er en skikkelig vond følelse og noe jeg selv har følt mye på og som jeg er sikker på at mange andre også kan kjenne seg igjen i. Jeg har ikke skrevet så mye fra denne vinklingen i musikken min før, så jeg synes det var spennende og utforske det!”

Moykas særegne lydbilde er tilbake, og vi kan forvente oss analoge synther, kraftfulle trommesamples og lekne melodier. Med inspirasjon fra Charli XCX, Grimes of Pinkpantheress, er synthen skrudd opp på full guffe denne gangen! Den er rett og slett en ekte banger!

“Jeg er alltid på jakt etter kontraster og synes kontrasten mellom det vonde og gode, eufori og tristhet, å danse og gråte, er evig inspirerende og noe jeg føler denne låten fanger.”

Låten kan høres der du strømmer musikk.