Islandske Ásgeir har knapt nok rukket å pakke ut av turnékofferten etter norgesbesøket tidligere i mars, før han igjen er klar med ny musikk. Fredag 24. mars slipper han nemlig låta Dans nos rêves sammen med den franske artisten Clou.

Duett


Singelen er en ny versjon av Borderland fra fjorårsalbumet Time On My Hands der Ásgeir og Clou sammen har raffinert originalen i form av en nydelig duett på fransk og engelsk.

Med originaltekst på islandsk av Einar Georg Einarsson (Ásgeirs far), bearbeiding til engelsk av brødrene Ásgeir og Þhorsteinn og fransk tekst av Clou, kan det trygt sies at det er snakk om et solid lite samarbeidsprosjekt på tekstsiden.

Vi har tjuvlyttet på singelen, og drister oss til å røpe såpass: du skal være temmelig følelsesmessig hardhudet om du ikke lar deg berøre av denne duetten.

Det ryktes også om at det dukker opp enda en liten godsak fra Ásgeir og Clou førstkommende fredag, så det er bare å glede seg.

Mer ny musikk i vente


Det blir trolig ikke så altfor lenge å vente før det kommer enda mer ny musikk fra Ásgeir. Den kreative islenderen er tydeligvis inne i en produktiv periode, og kunne røpe at han og bandet nylig hadde spilt inn nytt låtmateriale da vi tok en prat med ham under norgesbesøket i begynnelsen av mars:

- Vi gjorde deg faktisk for et par uker siden. For første gang har di reist bort for å spille inn noe. Jeg dro sammen med gutta i bandet, og vi spilte inn låtene sammen – live i et rom. Vanligvis spiller jeg inn alle instrumentene selv, og bruker overdubs på mine egne spor til jeg har alt på plass. Men nå spilte vi inn fire låter sammen som band på tre dager. Det låter virkelig live, rått og skikkelig kult. Jeg tror faktisk ikke at vi trenger å gjøre noe mer med de i det hele tatt.

Ásgeir bekrefter at han med de nye låtene ønsker å ta et skritt tilbake for å unngå at det låter for prosessert og produsert. Og utgivelse blir det:

- Dette kommer nok til å bli de første låtene fra den neste utgivelsen, forteller Ásgeir.