Foto: Dustin Jack

I oktober i 2022 ble det klart at den 71 år gamle gitaristen Mick Mars trakk seg fra turnering med Mötley Crüe på grunn av hans pågående kamp med Bekhterevs sykdom. Meldingene den gang sa at Mars ville fortsette å være medlem av bandet. Nå har han derimot gått til søksmål mot kameratene i et av de største glamrock-bandene på 80-tallet.

Søksmålspapirene ble innlevert torsdag 6. april til Los Angeles Superior Court. I disse kommer Mars med en rekke oppsiktsvekkende påstander, blant annet at Sixx, sangeren Vince Neil og trommeslageren Tommy Lee alle brukte forhåndsinnspilte backing-spor under de siste konsertene med Mars.

Nettstedet Deadline, siterer deler av søksmålet. Her står det at selv om Mars hadde indikert at det opprinnelig bare var planlagt 12 konserter på deres forrige turné. Mars hadde da sagt at disse kom til å bli de siste showene han gjorde med Cüe som turnerende musiker. Men turneen ble hele tiden forlenget, og til slutt hadde de spilt 36 konserter. Ifølge søksmålet spilte Mars hver eneste konsert med konstant smerter.

Videre sier søksmålet at Nikki Sixx drev gaslighting av Mars under stadionturneen, siden han visste at dette var Mars siste konserter med dem. Sixx skal ha sagt at de allerede da planla å tvinge ham ut av bandet og overta hans eierandeler i varemerket til Crüe. Gjentatte ganger ble Mars fortalt at han spilte feil akkorder, og at fansen klaget over måten han spilte på.

- Forbløffende nok kom Sixx med disse påstandene om Mars' spill mens han (Sixx) ikke spilte en eneste tone på bass under hele USA-turneen, sier søkmsmålet.

- Ironisk nok var 100 % av Sixx' basspilling fullstendig playback. Sixx ble til og med observert med knyttneven i luften mens backing-sporet til bassen fortsatt spilte.

I søksmålet blir det videre hevdet at en betydelig del av Neil Vince sin vokal også var forhåndsinnspilt. Også flere av Lees trommepartier var innspillinger og ifølge Mars la fans merke til at Lee gikk mot trommesettet mens de hørte trommene spille. Om sine egne feil skriver Mars i søksmålet at eventuelle feil skyldtes problemer med øre-monitorene.Søksmålet hevder også at Crüe ønsket å kutte Mars sin andel av overskuddet fra bandets inntjening fra 25 prosent til kun fem prosent.

Noen timer etter at Mars sendte inn de juridiske papirene, ga Mötley Crüe ut en lang uttalelse som svar. Den avviser påstandene om bruk av backing-spor og sier i stedet at det var Mars som ikke var i stand til å spille gitar på deres siste konserter.

- Micks søksmål er uheldig og fullstendig skivebom. I 2008 både underskrev Mick på en avtale han også stemte ja til. I denne står det at verken han eller noen andre noen fratredende aksjonærer har rett til å motta penger som kan tilskrives live-opptredener (dvs. turneer). Etter den siste turneen trakk Mick seg offentlig fra Mötley Crüe.

Bandet hevder også at selv om de ikke skyldte Mick noe som helst, tvert imot var det Mick som skyldte dem penger etter å ha mottatt millioner i forskudd som han aldri betalte tilbake, hadde de likevel tilbudt ham en generøs sluttpakke i kompensasjon.

- Mars har blitt manipulert av sine manager og advokaten sin. Derfor har han nå valgt å inngå dette stygge og offentlige søksmålet. Like uheldige er påstandene hans om bandets konserter. Mötley Crüe fremfører alltid sangene sine live, men under den siste turneen slet Mick med å huske akkorder. Han spilte feil sanger og gjorde konstante feil som førte til at han forlot bandet. Det er flere fra bandets turné-team som kan bekrefte dette. Bandet gjorde alt for å beskytte ham og vi prøvde å holde disse sakene borte fra offentligheten. Dette for å hedre Micks musikalske arv. Dessverre blir han nå villedet av dårlige rådgivere, som er drevet av grådighet.

Motley Crue spiller på Trondheim Rocks 11. juni. Da med John 5 som som deres gitarist. Han kom inn som erstatning da Mars forlot bandet.