Foto: Julia NaglestadHun kommer rett fra en særdeles velfortjent Spellemann-nominasjon for sin EP Figure Me Out, og har markert seg som en av de mest spennende nye navnene her til lands de siste par årene. Louien har både med debutalbumet None of My Words, EP-en No Tomorrow, og fjorårets oppfølger, blitt lovprist av både musikkpressen og publikum, samt blitt satt i høy rotasjon blant andre hos NRK P13. Og hun har bare så vidt begynt.

LES OGSÅ: Intervju med Louien

Dermed er årets Loaded-plakat komplett, og festivalen har landet en strålende blanding av sterke og unike headlinere og spennende ferske navn.

- Med Louien på plass i dag har vi fått til en totalpakke vi er ekstremt stolte av! Vi kunne ikke vært mer gira på å rigge klart til festival på Kontraskjæret, så nå kan festivalsommeren bare komme, sier festivalsjef Erica Leypoldt.Torsdag 8. juni åpner det norske stjerneskuddet Selma French festivalen, og utover kvelden kan man få med seg The War On Drugs, Amason, John Cale & Band, Chuck Prophet & The Mission Express og Johnny Beth.

Fredag 9. juni er det Gluecifer og LP som topper plakaten, hvor også navn som Fieh, The Nude Party, Tex Perkins & The Fat Rubber Band, Yot Club og Rick Grove spiller.

Om Loaded:

Loaded la lista med en sterk festivalplakat i 2022, med blant andre The National, Wilco, Susanne Sundfør, Sharon Van Etten, Thomas Dybdahl, Wet Leg, Kikagaku Moyo, The Dream Syndicate og Snail Mail.

Aftenposten skrev om 2022-festivalen at «Loaded satser tilsynelatende på kvalitet over kvantitet, og de vinner på det. Fortsetter de sånn, er dette en festival som er kommet for å bli.»