Foto: Eline Kjøl Berg


Tre nye navn er klare for Øya-onsdagen. Steamdome, Darling West og HILLARI er alle aktuelle med ny musikk i 2023, og er nå klare for Tøyenparken.

Tidligere er Wizkid, Lorde, Devo, Róisín Murphy, Viagra Boys, Moderat, Jockstrap, Ayra Starr, Okay Kaya, Shygirl, Fangst, TV Girl, Uncle Waffles og Marstein bekrefta til onsdag 9. august

STEAMDOME

Ola Kvernberg gjør seg klar for Øya 2023 med et enda mer blodtrimmet Steamdome, samme skamløse forhold til sjangermiks og et nyvunnet ønske om å røske deg ut av stua og gi deg en musikkterapeutisk fritime.

Som en av Norges mest allsidige musikere og komponister var det møtet med klubbmusikken som skulle tenne gnisten Ola trengte for å starte toget Steamdome i 2017. Med flere av Norges mest toneangivende musikere ombord begynte ballen å rulle for alvor. Albumet utviklet seg raskt til bandet Steamdome, og et av de mest oppsiktsvekkende kommersielle gjennombruddene for en norsk jazzmusiker var et faktum. Steamdome består i dag av Ola Kvernberg, medprodusent og trommis/perkusjonist Erik Nylander (Monoswezi, Liarbird, Mechanical Fair), trommis Olaf Olsen (Bigbang, Needlepoint), bassist og gitarist Nikolai Hængsle (Band of Gold, Bigbang, Møster), Øyvind Blomstrøm (Orions Belte, Odd Nordstoga) og Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert.).

Da Steamdome’s første album dundret gjennom lydmuren for fem år siden haglet lovordene fra presse og publikum. Der debutalbumets dogme var rendyrket, organisk, perkussiv musikk, stilte oppfølgeren The Hypogean med synther, trommemaskiner, preparert piano, arper, pumpeorgel og vokal.

De siste to åra har Steamdome også vært åsted for Kvernbergs private escape room, blotta for spilleregler og med en ekstensiv tilnærming til hva rytme og harmonier kan gjøre med et klubbgulv. Nå er han i ferd med å ta prosjektet mot nye høyder. I 2023 er Ola Kvernberg i full sving med tredje utgave av Steamdome hvor dampen fra bandets suggerende klubbmusikk drives videre av vindkastene fra Ola’s symfoniske arrangement.

DARLING WEST

Darling West debuterte I 2014 med albumet Winter Passing og har siden jevnlig gitt ut kritikerrost kvalitetsmusikk med røtter i folk, country og pop. I tillegg til høy aktivitet på norske scener turnerer de både i USA og Europa. Denne våren kom albumet Cosmos, som er en videreutvikling av Darling West-soundet.

Vår anmelder Tormod Sperstad om det nye albumet: Mesterlig musikalsk fest fra Darling West.

Dagbladet: - Stiltransformasjonen var i gang på det forrige studioalbumet - en forsiktig omdreining i retning pop. Skruen strammes ganske ettertrykkelig til på «Cosmos», uten at det betyr at bandet viser americana-sjangeren ryggen.

Bandet skal vise Øya-publikummet og augustsola hvorfor de er regna som et av landets beste liveband. Dagens utgave av bandet består av ekteparet Mari og Tor Egil Kreken, samt Thomas Gallatin og Christer Slaaen. Sammen skal de åpne Øyafestivalen 2023 i Tøyenparken. Vi ser fram til akustisk musikkglede på høyt nivå!


HILLARI

Den ambisiøse multiinstrumentalisten og vokalisten HILLARI er opprinnelig fra Filipinene, men bor og lager musikk i Oslo. De siste årene har hun fått stadig mer oppmerksomhet i hovedstadens RnB- og soulmiljøer, og bakgrunnen fra kirkemusikken skinner igjennom i framføringen hennes. I vår kom debutsingelen Desperate Soul, og et album er på vei. Hun har også bidratt med musikk til NRKs Flus-serie og Netflix-serien Blodsbrødre/Gangs of Oslo. HILLARI har allerede rukket å spille en del konserter, og er nå klar for å ta det neste steget, til enda større scener.

Vi gleder oss til å presentere HILLARI for et stort og nysgjerrig Øya-publikum.