Foto: Mads Suhr Pettersen

Et viktig stykke norsk og samisk musikkhistorie går mot slutten, og med det gir ISÁK seg på høyden av en seks år lang, intens og begivenhetsrik karriere. Konsertdatoene denne sommeren og høsten blir bandets aller siste.

Ella Marie Hætta Isaksen, Aleksander Kostopoulos og Daniel Eriksen har siden 2017 spilt sammen som ISÁK. Bandet har, med Hætta Isaksen i spissen, blitt en av denne generasjonens viktigste stemmer. Ikke bare hva gjelder musikk, men de har ristet både samfunn og regjering i sitt glødende engasjement for miljøet, menneskerettigheter og samisk kultur.

Det siste året har i tillegg vært det travleste og mest begivenhetsrike for ISÁK. Hætta Isaksen har vært frontkjemper i den stygge saken mot vindmøllene på Fosen, en kamp som har enorm betydning langt utover vindmøllene det er snakk om. Samme Hætta Isaksen har også imponert stort med sin debut som skuespiller, i filmen Ellos Eatnu - La Elva Leve.

Parallelt med dette har bandet gått fra formtopp til formtopp. Fra tidlige hyllester som et av våre aller beste liveband, via samarbeid med globale navn som Alan Walker og Steve Aoki, til en triumf av et utsolgt opprør i Operaen i vinter.Ingen fremtidsplaner er lagt, men alle tre vil ta med seg gløden fra ISÁK videre.

Den siste runden dekker store deler av landet, og det siste bandet ønsker er at de siste konsertene skal være en vemodig affære. I forbindelse med den sjokkerende nyheten, uttaler bandet følgende:

– Dearvuo?aiguin er feiringen av alt vi har gjort og opplevd sammen med vårt publikum. Dette er dansen og festen som skal overgå og supplere en allerede full minnebok av takknemlighet.

De aller siste sjansene til å oppleve fenomenet ISÁK på en scene finner du her, og den aller siste muligheten blir i Oslos intime storstue, Rockefeller, lørdag 30. september.

20.07 Vikedal Roots Music Festival, Vikedal
21.07 Malakoff, Nordfjordeid
27.07 Fres Festival, Fresvik
29.07 Márkomeannu, Evenens
05.08 Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe, Kabelvåg
17.08 Midgardsblot, Borre
18.08 Pstereo, Trondheim
19.08 Parkenfestivalen, Bodø
19.08 Alta Live, Alta
20.08 Melafestivalen, Oslo
26.08 Rakettnatt, Tromsø
30.09 ROCKEFELLER, OSLO