Gjennom 20 år har Thomas Dybdahl tatt sine trofaste lyttere med på en reise gjennom lekre og detaljrike lydlandskap. Sangeren, gitaristen og låtskriveren fra Sandnes har på mange måter blitt Norges helt egne folksoulhelt. I dag slipper han den nye singelen «Hvis Eg Spør», og 10. november kommer han tilbake til Sentrum Scene!

Etter å ha sluppet blant annet det særs vellykkede prosjektet Fever i 2021, som var et utvidet prosjekt i samarbeid med blant annet Beharie, Nikolai Eilertsen og medlemmer fra SSO, og singlene «45» og « River» er Thomas Dybdahl klar for å slippe en ny, frittstående single.

Han er trolig mest kjent for å være en av landets mest kritikerroste singer/songwritere og grossist av kunstneriske utmerkelser, men Thomas Dybdahl har gjennom karrieren også vist stor vilje til å tråkke opp upløyde musikalske marker, det seg være filmmusikk, samarbeid med orkestre eller sideprosjektet The National Bank. Slik sett bør man kanskje ikke være overrasket over at hans kommende nye utgivelse også representerer et aldri så lite sidespor. Det vil kanskje likevel være litt overraskende for enkelte at artisten denne gangen har valgt å komme med en tospråklig utgivelse.

Vi lar Thomas forklare selv:

«Mens jeg rotet rundt i studioet og prøvde å finne en melodi til det som skulle bli Hvis Eg Spør, fant jeg plutselig meg selv syngende på både engelsk og norsk. Ordene rullet bare av tungen, og det virket like naturlig som alt annet. Det føltes friskt og spennende, og jeg syntes de to språkene lot seg kombinere veldig bra. Etter å ha lyttet til resultatet et par ganger, var det ikke en gang noe mer å tenke på.
Denne låten er nok et engangstilfelle, siden det er litt avvik i både stemning og lyd sett i forhold til det jeg vanligvis gir ut. Jeg prøvde å kombinere min kjærlighet for å komponere filmmusikk med mer tradisjonell låtskriving, samt å finne en måte å kombinere digitale og ‘’kalde’’ lyder med akustiske og varme instrumenter. Det er en fin metode for å komplimentere de to språkene som synges i låten; det melodiøse og myke engelske språket kontra det mer stakkato og hardere norske».Singelen ble spilt inn i Dybdahls studio i Stavanger sammen med hans studiopartnere Håvard Rosenberg (produsent av Fever) og Tonning Helgø Meling. Både fantastiske Ane Brun og mangeårige samarbeidspartner og venn Silje Salomonsen har bidratt med sine stemmer på innspillingen.