«Neutronsjärnan» er navnet på Lars Winnerbäcks fjortende album. Et album laget sammen med Kents Joakim Berg og Martin Sköld. Noen ganger er omveien den beste måten å nå et reisemål du egentlig ikke vet hvor er. I dette tilfellet gikk ruten med posten i form av filer sendt fra Winnerbäcks bolig i Oslo til et studio i Stockholm.

Enkle akustiske demoer har blitt overlevert i den største tillit for å bli kledd opp i en ny musikalsk drakt. Et tap av kontroll som krever mot. Noe som krever at lagene skal strippes og kjernen hard.

– Jeg har lenge tenkt og ønsket å gjøre noe som bryter med det jeg har gjort før, men var usikker på hvordan eller med hvem. Plutselig, midt i noe annet, tok jeg telefonen og ringte Jocke, som jeg ikke hadde hørt fra på flere år. Vi pratet i omtrent førtifem sekunder, og så begynte vi å jobbe. Og han ringte Martin, sier Winnerbäck.

– Det har vært gøy å se Jocke og Martin, i universet deres, hvordan de jobber sammen. Og noe uventet skjer når vi kolliderer. Logisk og kjent, men nytt, fortsetter han.

Den ubetingede tilliten førte til et inspirerende samarbeid, utveksling av ideer og erfaringer. Resultatet er en historie om Sverige. Landet som henholdsvis Lars Winnerbäck og Kent beskrev i sangene sine.

Lasses tekster fanger med vanlig presisjon hvordan det er å være menneske her i landet, samtidig som de rammes inn av et melankolsk lydbilde umiskjennelig signert av Berg och Sköld. Låtene har navn som «Vår tid», «Min gata i stan» og «Alltid nesten der». En statusrapport fra et land der våren ser ut til å nekte å komme. Eller kanskje det er rett rundt hjørnet.

12. mai kom første smakebit, singelen «Nåt som verkligen är bra», før «Neutronstjärnan» slippes 22. september.



En drøy måned senere er det tid for Lars Winnerbäck og bandet hans å legge ut på en omfattende arenaturné i Sverige og Norge. Turnépremieren 27. oktober finner sted på samme sted som den siste turneen ble avsluttet, i hjembyen Linköping. Support på hele turneen er stjerneskuddet David Ritschard.

Norske datoer:

Oslo Spektrum fredag 10. november.
Trondheim Spektrum lørdag 11. november.


Kjøp billetter her!