Indiefavorittene Belle & Sebastian tar turen fra Skottland for en eksklusiv Norges-opptreden på Pstereo. Festivalen bekrefter også at Musti tar turen til Marinen i august.

I over 25 år har Belle & Sebastian servert nydelig, magisk kammerpop med tiltalende melodier, og har vært avgjørende for å sjangerdefinere indiepopen slik vi kjenner den i dag.

Det skotske bandet frontet av Stuart Murdoch har med låter som 'Funny Little Frog', 'The Boy With The Arab Strap', 'The Life Pursuit' og 'If You're Feeling Sinister' foreviget seg i historiebøkene som moderne klassikere.
Følelsesladde tekster om livets opp- og nedturer i Glasgow, fløyelsmyke vokalharmonier og helt perfekte skranglete gitarer, delikate pianoakkorder, og et bunnsolid komp som bærer musikken opp i Skottlands skyer og tilbake. Er det noe rart vi elsker Belle And Sebastian?

Belle og Sebastian har gitt ut to knallsterke album i løpet av det siste året: 'A Bit of Previous' og 'Late Developers' utgitt nå i januar 23, som har ført til at en helt ny generasjon har oppdaget bandet.Nå kommer endelig Skottene tilbake til Trondheim for en Norges-eksklusiv opptreden på Marinen for det som kommer til å en av festival-sommeren 23 fineste konserter.

- I Trondheim var det umulig å være på vorspiel på slutten av 90 og 00 tallet uten at det ble spilt B&S over anlegget, og er du som oss i Pstereo sang du sikkert lystig med, sier bookingansvarlig Kim Aasli.


Musti
Ugbad Musti, AKA dronningen av Tøyen, er et av Norges aller største rap-talenter. Med debutalbumet Qoyskayga (2020) sendte det unge supertalentet sjokkbølger gjennom musikk-Norge. Inspirert av somalisk musikk, britisk hiphop og RnB, leveres rap-tekster ut av en annen verden.


Med 2 album, 2 spellemannspriser, 2 fortjente priser fra P3 Gull og en uforglemmelig opptreden på Øyafestivalen bak seg, har 22 år gamle Musti allerede levert til gull.


Med sine ærlige tekster baner Musti i tillegg veien for ungdom som sliter. Med et mørkt bakteppe, så er beskjeden klar: de gode dagene kommer. En ting er sikkert: Med Musti i monitor, blir veien til de gode dagene kortere!


- Jeg er meget fornøyd med årets festivalprogram! Vi byr på en totalpakke som gir deg gamle favoritter som vi vet leverer, nye oppdagelser og ikke minst uventede konsertopplevelser. Jeg føler vi klarer å definere Pstereo som en festival som skiller seg ut fra resten av festialfloraen med sjangeroverskridene artister du ikke ser overalt ellers, og det passer godt inn på Marinen! sier Kim Aasli