Øyas intime scene Biblioteket skal inneholde samtaler, litteratur og andre typer innhold. I tillegg skal åtte svært lovende navn få vise seg fram. Dette er artister festivalen håper er klare for større scener om ett, to eller tre års tid.

Klare for Biblioteket: Gjenfødt Kultur / Most Likely Marlin / nonne / Sanyu / Selvforakt (bildet).

De siste tre navna og fordeling på dager kommer 22. juni.

GJENFØDT KULTUR

Gjenfødt Kultur, så uforutsigbar som kultur skal være.


SELVFORAKT

Selvforakt er et ferskt Tromsø-basert band som gir en eksplosiv blanding av black/sludge metal, crust punk og powerviolence. Med en felles lidenskap for ekstrem musikk, og vennskap gjennom skateboardmiljøet, har bandet funnet sin egen distinkte sound. 12. mai ga de ut sitt selvtitulerte debutalbum, som har mottatt strålende tilbakemeldinger fra undergrunnsmiljøet. Selvforakt er nå klare til å innta Tøyenparken i sommer for å levere et energisk show.

SANYU

Musikken til Sanyu har et fokus på store vokalharmonier, akkompagnert av elektroniske elementer og alternative arrangementer i sine produksjoner. Med varme akkorder og en sjelfull stemme, henter hun inspirasjon fra både soul- og spoken-word-tradisjonen, men har stadig et utforskende blikk i det musikalske uttrykket. Kate Tempests direkte språk, Moses Sumneys skjørhet og minimalisme, samt Speak Lows intime tilnærming til musikalsk samspill, er alle referanser som kan synes når hun inntar scenen.

NONNE

Født ut av et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig. nonne er en duo som spiller en crossover mellom psykedelisk rock og elektronisk musikk. Duoen fra Tromsø møttes tidlig i tenårene og dannet fort et nært vennskap som rytmeseksjon i flere lokale band. I 2022 slapp de debut-EPen Frem Og Tilbake, spilte utsolgte konserter i hjembyen og dro på Norgesturne med Heave Blood and Die. I 2023 har de gitt ut deres hypnotiske debutalbum Omf!, gjort et bestillingsverk for Stumfilmdagene i Tromsø og spilt en rekke konserter rundt om i landet. Ved å kombinere suggerende riff og hypnotiske melodier med dansbare rytmer, har duoen samlet tilhengere av både rock og elektronisk musikk.

MOST LIKELY MARLIN

Most Likely Marlin er bestevennen din fra en tenåringsfilm. Hun som ser ut som en alveprinsesse, ler alt for høyt, søt på retroskøyter og dekorerte veggene med Messi-plakater på rommet sitt. Musikken hennes er et planetsystem av glitrende, gitardrevet indie som får hjertet til å ta salto. Hun elsker Phoebe Bridgers, minner mer om Clairo, men høres mest ut som seg selv. Hun signerte nylig bookingavtale med Polar Artist, platekontrakt med Braveheart Records (Jonas Alaska, Billie Van, Mikhael Paskalev) og er for tiden i studio med Paskalev.