I høst spiller bandet 56 utsolgte konserter i Norge fordelt på Stavanger, Oslo, Trondheim og Bergen. En måneds festligheter i hver by for over 80 000 fans. Turnéen solgte ut på under et kvarter og den nye singelen bærer tittelen på bandets gjenoppstandelse. «Dine Gamle Dager Er Nå» slippes 16. juni og blir garantert soundtracket til høstens eventyr.

Dette sier Kaizers Orchestra om «Dine Gamle Dager Er Nå»:
Det var en særdeles inspirerende oppgave å komponere og spille inn den første låten til Kaizers Orchestra på over ti år! Mange har spurt om vi har lagret Kaizeridéer underveis, til et eventuelt comeback. Det har vi ikke gjort. Vi ser på musikken vi lager som ferskvare. Det har med følelser, vekst og energi å gjøre. For at musikken skal føles bra og relevant for Kaizers Orchestra i 2023, tror vi på nye, inspirerte idéer. Janove komponerte «Dine Gamle Dager Er Nå» i januar i år, bare en uke før første øving.

Vi ville lage noe som kunne beskrives som et klassisk rockeanthem med hele den unike instrumentering til Kaizers Orchestra i sving, i en og samme låt. En utrolig gøy øvelse! Her får du perkusjonistisk, åpen tromming, walking-stand-up-bass, øst-europeiske riff på ene gitaren, monumentale power chords på den andre, med flere tangentriff i kjent stil. Den åpner med vår signaturbeat og det vi kaller for Bowieriffet på tangenter, før låten eksploderer og blir til umiskjennelig Kaizerrock. Arrangementet er inspirert av både nevnte Bowie og Queen, men også av noen nye referanser for oss, i form av fantastiske The Cure, The War On Drugs, Bon Iver og en solid dose -80 tall generelt. Med superprodusent Jørgen Træen bak miksepulten får vi i tillegg et lydbilde i verdensklasse.

Vi ønsker å være til stede, her og nå med publikum, og «Dine Gamle Dager Er Nå» er soundtracket vi kommer til å samles rundt. Vi er privilegerte, og vi vet det. Vi kommer til å nyte hvert øyeblikk av og på scenen i inn og utland, så lenge vi holder på, sier bandet.

Dine Gamle Dager Er Nå slippes 16. juni på Petroleum Records.