«Lonely Surfer» er første singel fra deres kommende album på bandets eget label, Eleventeen Records. Låta varsler bud om at de er tilbake, og at ferden fortsetter fra der vi sist hørte fra dem, med albumet «See The Beauty In Your Drab Hometown» i 2018.

Savoy består av ekteparet Lauren og Paul Waaktaar-Savoy, samt trommeslager Frode Unneland. Debutalbumet «Mary Is Coming» kom i 1996, og det nye albumet blir deres syvende i rekken.

Da «See The Beauty In Your Drab Hometown» kom ut, bodde Paul og Lauren i New York. I singelen «January Thaw» sang de “Never an option to move to L.A., To sit on a hilltop and soak up some rays.”

Siden den gang har ekteparet flyttet til nettopp Los Angeles, og de nye omgivelsene og påvirkningen de har hatt reflekteres i teksten til «Lonely Surfer». Selv om det er første gang bandet har tatt opp i seg lyden av California, har Savoy beholdt sin umiskjennelige forkjærlighet for klassisk pop-estetikk og viljen til å skrive umiddelbart gjenkjennelige melodier.

Ifølge Pål maler den nye singelen fram «karakterer som surfer gjennom hverdagen og kontorjobber en 40 minutters kjøretur unna, avhengig av trafikkforholdene. Det er et overskyet California som beskrives, men det kan få fargene igjen gjennom låtens flerstemte koringer og surfrock-vibber». Videre synger han om den tørre varmen og teppefibre i et laboratorium, og kontrasten mellom dette og den ensomme surferen som suser forbi på sykkelen om morgenen på vei til jobb.

Om flyttinga tvers over kontinentet sier Pål at «Los Angeles har vært en fin forandring i tempo, så vel som omgivelser, sammenlignet med New York. Men jeg har aldri vært noe særlig til svømmer, og definitivt ingen surfer. Det kan oppleves litt rart å bo i Venice og se folk gå eller sykle forbi med surfebrettet. I New York er det folk overalt, mens her føles det tomt når jeg går en tur. I «Lonely Surfer» forsøker jeg å male et bilde, og noe av det handler om å undersøke hvor surfestilen ser og høres ut akkurat nå. Jeg har hørt mye på Allah-Lahs.»

Allah-Lahs spiller både på Piknik i Parken og Bergenfest denne helga.Det kommende albumet er spilt inn i Los Angeles, og selv om det er fullført sier Pål at han fortsatt ikke har det helt klart for seg hvilket album det er de har laget. «Selv om det er poplåter, så går de i forskjellige retninger og har ulike utgangspunkt. Det er hardere låter med en slags New York-edge der, noen positive og håpefulle, og mye som er upbeat. Å gi ut singler i forkant før albumet kan bidra til å utkrystallisere hva det utgjør som helhet. Akkurat nå er fokuset å få på plass en kortere albumtittel enn sist!»

Lauren støtter opp om beskrivelsen av albumet som mangefasettert.
«Det inneholder og beskriver ulike stemninger, ulike farger. Jeg har bl.a. hørt mye på solomaterialet til William Orbit, og har blitt veldig inspirert av måten han produserer på. Jeg har forsøkt å ta med noe fra en sånn eterisk elektronika inn i musikken, og det er der, i vokalen».

Foreløpig er altså den reflekterende «Lonely Surfer» den første smakebiten publikum får av Savoy i 2023. «Kanskje er dette litt uventet fra oss?» sier Pål om det musikalske skiftet.

«Det er i hvert fall en forandring som følges god for oss i bandet. Vi er spente og klare, entusiastiske om både vår egen fortid og hva vi har foran oss.»

«Lonely Surfer» er ute overalt i morgen, men du kan høre den hos oss og se premieren på musikkvideoen allerede nå: