Foto: David B Torch

På sin nye singel "Go Easy" tar Sweetheart et steg ut av skyggene, ruller ned bilvinduene og kjører bekymringsløst mot kysten, i det solen sakte synker ned, og gatelyktene snart lyser opp veien og skaper gjenskinn i lakken. Dobro, banjo, fele og den tostemte harmonien ruller nostalgisk av gårde, og fremkaller bilder av endeløse motorveier og skinnende øyeblikk som man aldri vil skal ta slutt.

"Go Easy" er den andre singelen fra Sweethearts etterlengtede andrealbum, som følger opp det Spellemannvinnende debutalbumet fra 2020, og er en sammensmelting av americana, country og folk. På den nye singelen fortsetter Sweetheart samarbeidet fra årets første singel, "Like Shadows In The Night", med multiinstrumentalisten Fats Kaplin fra Nashville, som tidligere har samarbeidet med Beck, Jack White og John Prine. De siste linjene i teksten ble skrevet ferdig rundt midnatt, kvelden før den ble spilt inn live i Athletic Sound, og noen uker senere la Fats Kaplin på banjo, dobro og fele hjemme i Nashville.

SIngelen - som hele albumet - er spilt inn vinteren 2022/2023 i Athletic Sound i Halden, under kyndig produksjon og miksing av legenden Kai Andersen.