Mats Nerli leder til vanlig bandet Nerli There, hvor det synges på engelsk. I de årene bandet har holdt på har de vært gjenganger på en rekke norske radiokanaler.

Nå tar han en avstikker som soloartist. Med albumet Kaudervelsk er målet hans å sløre til linjene mellom country, rock og singer songwriter. Og det på klingende istaddialekt.

Or det "kaudervelsk" betyr underlig, gebrokkent eller uforståelig, og for folk som ikke er oppvokst i indre Romsdal kan kanskje målføret til en istadværing framstå som nettopp det albumet heter, Kaurdevelsk.

Musikalsk er dette et variert album, og vil nok falle i smak for de som er veldig glade i musikk ala Hellbillies. Det er en blanding av pop, rock, visesang, country, roots og sånn som kan få det til å rykke i dansefoten.

Mats Nerli har de siste årene holdt flere konserter på dialekt, og har også gitt ut enkeltlåter som har blitt spilt på radio, både på stasjoner som spiller den type musikk, samt NRK.

- Noen av tekstene er selvopplevd, enten av meg selv, av folk jeg har møtt eller av ting jeg har lest. Noen av tekstene er fantasi og ren diktning til og med ren løgn, forteller han.

Mats står for største del av instrumenteringen selv med 7 forskjellige strengeinstrument, samt all vokal og koring på albumet. Han har også produsert, mikset og mastret albumet.

Trommer, bass og tangenter er spilt inn hos Bjørn Ove Hagset i Hagsetunes i Molde. med Hagset som tekniker. Sistnevnte vil du finne kreditert på en rekke norske artister sine plater Han spiller også bass på dette albumet.

Utenom Mats og han er følgende med på albumet: Hans Petter Gyldenskog, slagverk og perkusjon, André Gussiås, tangenter og trekkspill, Tuva Halse, fiolin og Stian Rekdal, slagverk.

Albumet er Kaurdevelsk er nå ute på alle strømmetjenester.

Les også: Mats Nerli: - Nesten så musikken ikke betyr noe mer