Shoegazepionerene i Slowdive slipper det nye albumet «Everything Is Alive» denne uken, og 22. januar kommer de til Oslo og Sentrum Scene for å levere en konsert av kosmisk kaliber!

Det britiske bandet var i utgangspunktet aktive fra 1989-1995, men heldigvis gjorde de et sårt etterlengtet comeback i 2014. Bandet spilte en fantastisk konsert på Rockefeller sommeren 2018 – da var de aktuelle med sitt første album på 22 (!) år. Albumet bar bandets eget navn, og det ga mening på absolutt alle måter. Det selvtitulerte albumet fikk kjempekritikker, og fremstod som en naturlig oppfølger til de tre bejublede utgivelsene fra første halvdel av 90-tallet. Det låter umiskjennelig Slowdive – selv om lydbildet er litt oppdatert, gikk det så godt som et comeback kunne.

Selv om de eksisterte på siden av britpopbølgen har 90-tallsklassikeren «Souvlaki» gitt bandet legendestatus. Sammen med band som My Bloody Valentine, Lush og Ride representerte Slowdive de store stemningene gjennom storslått produksjon med fokus på svevende gitarer og klangtunge melodier. Bandets betydning og innflytelse har vokst med årene, og de fortsetter i aller høyeste grad å skape musikk som evner å engasjere på et høyere plan.

Låta «Kisses» er hentet fra albumet «Everything Is Alive» som kommer 1. september.?: Billetter i salg onsdag 6. september kl. 10.00.