Musikknyheter.no-skribent Ole Ivar Burås Storø var fetteren og bestevennen til Robert Burås. Nå skriver Ole Ivar bok om sin historie med Robert og samtaler med musikere og venner av Robert fra ungdomsbandene, Madrugada og My Midnight Creeps.

Du kan bidra til at boka trykkes med å kjøpe ett eller flere eksemplar via bidra.no
Om nok personer forhåndsbestiller boka trykkes den, om ikke får du pengene tilbake.

— Robert og jeg var som brødre og tett på hverandre fra dag en. Vi oppdaga musikk sammen, spilte i band i lag i ungdommen og var bestekompiser helt fram til han døde i 2007. Det siste vi gjorde, var å gå på Chuck Berry-konsert i Oslo. Dagen etter var han borte, forteller Ole Ivar til Musikknyheter.no

— Jeg har lenge hatt lyst til å skrive om Robert, men ikke helt funnet en inngang. Det fikk jeg nå da jeg ble oppfordra til å skrive om Roberts soloprosjekt, My Midnight Creeps. Mange kan nok beskrive både Madrugada og MMC bedre enn meg, men jeg kan bidra med innsikt fra oppveksten i Bjerkvik og Narvik, veien inn i musikken, inspirasjonskilder og hvordan han utvikla seg som gitarist.

— Boka tar utgangspunkt i det som har blitt en norsk albumklassiker, «Histamin». Det jeg håper å få til, er en slags samtalebok med vi som spilte i ungdomsband med ham, medlemmene i Madrugada og My Midnight Creeps, og studioteamet under innspillinga av «Histamin», Christian Engfelt og Cato Thomassen. Samtidig vil jeg inkludere Kristin Winsents, som Robert var samboer med fra gjennombruddet med Madrugada og fram til utgivelsen av «Histamin», i samtalen. Hun var viktig for Robers musikkinteresse, men også som støttespiller gjennom karrieren hans, forteller Storø videre.— Det er ingen biografi om Robert eller faktabok om «Histamin», men jeg forestiller meg at jeg dekker et langbord med mange av de viktigste folka i Roberts liv, og så sitter vi der og snakker om ham. Mimrer og hyller den gode vennen, musikeren og låtskriveren han var. Kjernen i samtalen er musikk. Musikken vi hørte på, og musikken han lagde, avslutter han.