Foto: Jonathan Vivaas Kise

Seks år har gått siden vi sist hørte noe fra soloartisten Billie Van og det er nøyaktig ti år siden debutalbumet ble sluppet. Nå er hun tilbake med «Signals», en låt om redsel for det meste, og behovet for et tegn på alt kommer til å gå bra.

«Jeg har alltid sett på meg selv som en med bein i nesa, samtidig som jeg alltid har vært veldig redd for mange ting. En litt kinkig combo», forteller hun.

«Visuelle inntrykk kan påvirke meg sterkt, og det skal ingenting til før jeg må skru av noe som har med krig, terror, tortur og skrekk å gjøre. Folk som lider, hunder, ekle dyr, grotter. Triste skjebner på nyhetene. Jeg ser bare så alt for lett meg noen av mine egne i den samme situasjonen.»

«Ser jeg en skummel hund på film, så ser jeg for meg at jeg selv blir utsatt for en skummel hundesituasjon, og så får jeg hundeforbi. Kanskje unødvendig å tilføye at frykten min har eskalert betraktelig etter at jeg ble mor...»

«Så Signals handler om å være redd for altfor mye og at jeg bare trenger et tegn og alt kommer til å gå bra!»I tillegg til å spille i bandene til både Mikhael Paskalev og Jonas Alaska, har hun også hatt bandprosjektet Hollywood, fremdeles sammen med kompisen Paskalev og nå ektemann Jonas Alaska. Så ble det stille igjen. Men nå er Billie klar for å vende tilbake. Hun var også å se på scenen sammen med Susanne Sundfør på bl.a. Øyafestivalen i sommer.