Foto: Morten AndersenFor få dager siden slapp Charlotte Jacobsen sitt første soloalbum. Albumet har fått navnet High on the Night og det består av 9 låter som omhandler natten på en eller annen måte, være seg som gudinne, djevelsk fristerinne eller det å klare seg her i livet ved å finne sin indre kriger.

Musikken er en blanding av rock, pop og roots, og det er Charlotte selv som har skrevet og produsert låtene sammen med Ole Tom Torjussen (Seven, ICEyes m.m). Han trakterer også både bass (bortsett fra på låten The Rebel, der spiller Dagfin Hjort Hovind) og trommer. Med seg på gitar har hun hanket inn Mattias Hellberg (Håkan Hellstrøm, Hederos og Hellberg m.m.) Olav Slagsvold bidrar på saxofon og Ola Aanje på piano. Plata er mixet og mastret av Nick Terry på High Voltage Audio.

Fra før er Charlotte Jacobsen kjent som vokalist og låtskriver i de kritikerroste bandene Charlotte & The Co-Stars og Oyster som samarbeidet med folk fra Madrugada og Ricochets. Charlotte har tidligere også gjort duetter med både Ebbot Lundberg (The Soundtrack Of Our Lives) og Michael Krohn (Raga Rockers).