Festivalen byr i år på internasjonale tungvektere som Bongripper, Witchcraft og Green Lung, så vel som det beste fra den norske undergrunnen med band som Cult Member, Beaten to Death og Aiming For Enrike.

Fra sin spede begynnelse tilbake i 2013 har festivalen vokst seg ut av den norske musikkundergrunnen og Chateau Neuf, til å finne sitt åndelige hjem i Kulturkirken Jakob og etablere seg som en særegen festival, nasjonalt og internasjonalt.

Vi sendte over noen kjappe spørsmål til festivalsjef Ole Helstad før det braker løs i kirken.

Nå er det ikke lenge til dørene åpner, hvordan er nervene?

«Det er en gjenkjennelig følelse, som før hver Høstsabbat. Det som er litt ekstra nervøst i år er selvfølgelig hvordan publikum vil ta i mot den nye scenen, i tillegg til et langt større telt mellom DoGa og Kulturkirken. Heldigvis har vi veldig flinke folk på lag, så dette kommer til å bli dritfett!»

Dere feirer tiårsjubileum i år! Hvordan markeres det?

«Nytt av året er en ny scene på DoGa vegg i vegg med Kulturkirken Jakob. Dette er en sinnsykt fet industribygning som sitter som hånd i hanske med resten av estetikken rundt festivalen. Vi beholder den helnorske scenen på Verkstedet rett over gaten, hvor det har vært kaotiske tilstander i ordets beste forstand de siste årene. Lineupen i år mener vi har en enda større bredde enn tidligere, samtidig som den har et godt og tydelig Høstsabbat-preg, et tiårsjubileum verdig».

Hva er dine personlige høydepunkter fra Høstsabbat etter ti år?

«Det er et veldig vanskelig spørsmål, men jeg har en håndfull favoritter.
Fra årene på Chateu Neuf må YOB trekkes frem, de pulveriserte Betong. Det samme gjorde Monolord, som i den tid (2014) gjorde sin første gig utenfor Gøteborg hos oss».

«Så må Amenra trekkes frem fra 2018 i Kulturkirken. Dette var vårt første år der, og den konserten ble et slags vendepunkt i festivalen sin historie. Fra hva den har vært, til hva den har blitt».

«LLNN nede i krypten i 2019 er også noe av det aller drøyeste jeg har sett live. Det smaker godt å ha de tilbake på programmet i jubileumsåret.
Når det kommer til ren artistisk prestasjon, var Graveyard i fjor helt enormt bra. De beviste sin egen status og vel så det!»Hva var grunnen til at dere startet Høstsabbat i 2013?

«Ideen helt i starten var å gi den norske scena et internasjonalt vindu og søkelys. Vi inviterte prominente festivalsjefer fra kontinentet opp hit, slik at bandene fikk vist seg frem skikkelig. Vi håper og tror at det kan ha vært en liten bidragsyter til den enorme veksten disse sjangrene vi elsker har hatt de siste årene».

«Det er uansett utrolig gøy å se hvor mange bra band som dukker opp, og hvor mye fett som skjer rundt disse bandene. Vi er ufattelig stolte av å være en del av dette unike miljøet, og ikke minst all kjærlighet vi får fra publikum under festivalen. Det er det som gjør all jobben verdt det!»

Til slutt, er det noe du vil si til de som vurderer å ta turen til helga?
«Vi gleder oss enormt til å ta i mot alle de fantastiske bandene, og ikke minst publikum på fredag og lørdag! Bli med å feire et tiår med Høstsabbat du og!».

Sjekk ut den offisielle spillelisten her: