Pulp på Øya i 2011. Foto: Bjørnar Håland

Bookingen til jubileumsåret 2024 starter på best mulig vis med to store favoritter som skal spille etter hverandre på Øyas største scene onsdag 7. august. Det blir tidenes åpningsdag, med først PJ Harvey så Pulp, i Amfiet.

- Vi kan ikke tenke oss en herligere måte å starte feiringen av 25 år med Øya på. Det jobbes for tiden med mange andre navn, som sammen skal sikre at Øya 2024 blir akkurat så mangfoldig og fantastisk som både vi og publikum ønsker oss, melder Øya.

PULP (UK)

I august kan du oppleve første Pulp-konsert i Norge på 13 år. Forrige besøk blir ofte nevnt blant tidenes headlinerkonserter, da de avslutta på vår hovedscene i Middelalderparken i 2011. Bandet spilte noen få festivaler og arenakonserter til stormende jubel og fantastiske anmeldelser sommeren 2023, etter omtrent 10 års opphold. Det er altså et band i storform som skal runde av første kveld i Tøyenparken.

Evening Standard kalte konserten foran 45.000 i Finsbury Park sommeren 2023 for “one of the sharpest, tightest and most ecstatically received reunion parties in living memory”.

Pulp ble starta av en gjeng tenåringer seint på 70-tallet og fikk en lang vei fram til et stort publikum. Frontmann Jarvis Cocker er den eneste som har vært med hele veien. Etter mange ujevne år og noen få utgivelser på 80-tallet, ble de store stjerner på midten av 90-tallet. Først fikk de suksess på hjemmebane med His n Hers i 1994, før den internasjonale storselgeren Different Class kom året etter. Sistnevnte inneholdt hitsingler som Disco 2000 og Common People. Samtidig etablerte de seg som et svært underholdende liveband på store scener. I tillegg til de nevnte singlene, har gjennforeingskonserten innholdt favorittlåter som Mis-Shapes, Sorted for E’s & Whizz, This Is Hardcore, Do You Remember the First Time og flere. Det er bare å glede seg!

Dagens Pulp består i dag av fire av medlemmene fra gjennombruddsperioden. Vokalist Jarvis Cocker har hatt flere andre musikkprosjekter, og spilte i 2022 på Øya med det foreløpig siste av dem, bandet JARV… IS.

PJ HARVEY (UK)

Vi gleder oss til å kunne ønske en av våre absolutte favoritter og drømmebookinger velkommen tilbake til Tøyenparken. Etter at hun under 2023-turneen har fokusert på låter fra det nyeste albumet, vil PJ Harvey til sommeren spille festivalkonserter som inkluderer låter fra større deler av karrieren.

Neste uke spiller PJ Harvey to for lengst utsolgte konserter på Sentrum Scene, og allerede nå er det klart at hun kommer tilbake til Oslo i august. Polly Jean Harvey har oppnådd den vriene kombinasjonen å være kritikerfavoritt og ha kommersiell suksess, med musikk som alltid ligger i utkanten av musikken som normalt preger salgslistene. Etter over 30 år som artist slutter hun ikke å imponere, overraske, fascinere eller inspirere. Samtidig er hun en liveartist det ikke går an å bli lei av.

Harvey opplevde sto oppmerksomhet allerede ved debutalbumet Dry i 1992. Hun har bekreftet og forsterket sin status som uredd og utforskende artist med album som Rid of Me (1993), To Bring You My Love (1995), Stories from the City, Stories from the Sea (2000) og Let England Shake (2011). I sommer ga hun ut skiva I Inside the Old Year Dying.

Clashmusic.com: - Over thirty years since her barnstorming debut Dry shook up the music world; it’s a blessing to see PJ Harvey still making fiercely independent music on her terms. She is truly one of the UK’s most daring artists, with no two albums she’s produced sounding the same.

I tillegg til ti egne album, har hun hatt tid til samarbeid med blant andre Nick Cave, Josh Homme, Marianne Faithfull, Tricky, Mark Lanegan og Sparklehorse. Harvey har også skrevet musikk for teaterstykker, film og TV.