Dette er Claudia Scotts andre single i år. Den har tittelen Wintertime in Nashville og ble skrevet mens Scott bodde i Nashville under Irak-krigen i 1991.

- Daglig ble det sendt bilder av de falne, som for det meste var unge mennesker, på nyhetene på TV. Samtidig viste de bilder av stolte kvinner og menn i uniform som smilte til kamera. Og på shoppingsentrene var det rekrutteringsboder.

Winter time in Nashville handler om det meningsløse med krig og kontrasten av å sitte i en varm stue og betrakte det hele på en skjerm, mens andre lever og dør i en nådeløs virkelighet. 30 år senere er situasjonen svært lik, mener Scott.

Dette er låt nummer to i en serie utgivelser, enkeltsanger og EP-er, som til sammen skal bli et helt album i slutten av 2024.

Innspillingene har foregått Nidaros studio i Trondheim sammen med tekniker Bjørn Nessjø og iUrban Sound Studio i Oslo der Jock Loveband har vært tekniker. Alt er produsert av Scott selv, med assistanse fra Casino Steel.

Når selve albumet kommer ut, vil det være det åttende soloalbumet til Scott. Debutalbumet var Flowers & Thorns som kom i 1992. Hennes foreløpig siste utgivelse var Restless souls i 2019. I 2014 vant hun Spellemansprisen for Follow the Lines.