Foto: Terje Dokken

Tradisjonen tro, lar Øya en av landets største stjerner få avslutte lørdagen på festivalens største scene. I 2024 får Gabrielle æren av å lage fest for et fullt Amfiet i Tøyenparken. I februar er hun aktuell med ny musikk, og mye tyder på at 2024 blir det store Gabrielle-året. Gabrielle headliner også Bergenfest 2024 lørdag 15. juni.

Gabrielle: – Avslutningen av Øyafestivalen er noe vi ser enormt frem til og vi aksepterer oppdraget med stor høytid. Vi gleder oss til å spille for alle vennene og ex'ene våre. Tenk så mat det blir.

GABRIELLE

Det er over ti år siden Gabrielle tok det norske publikumet med storm med debutalbumet «Mildt sagt». Med sin energiske popmusikk på bergensk, har hun fylt dansegulv over hele landet og forandret norsk pop for alltid. Med låter som «Fem fine frøkner», «Eg ser deg» og «Tenker på deg», har hun preget både hitlister og radiobølger. I 2022 slapp hun sitt fjerde album – «KLIPP MEG I TI OG LIM MEG SAMMEN» – som har fått fast plass i musikkhjerter over hele landet. For utgivelsen vant hun også sin første Spellemann-pris i kategorien Årets pop.

Hun har også markert seg som en enestående liveartist – spilt for fulle hus og på de største festivalscenene landet over, i Oslo Spektrum og Bergenhus Festning. Med sine eksplosive liveshow og unike formidlingsevne, har hun bergtatt publikum over hele landet. Neste år er Gabrielle endelig tilbake med mer musikk, og ikke minst klar for å levere uforglemmelige konsertopplevelser igjen.


BEKREFTA ARTISTER TIL ØYA 2024

Pulp (UK) / Queens of the Stone Age (US) / Gabrielle / PJ Harvey (UK) / Big Thief (US) / Wednesday (US)