Foto: Nova Spektrum

I dag lanserte Stiftelsen NOVA Spektrum ambisiøse planer om å etablere Lillestrøm som Norges ledende destinasjon for store utendørskonserter. Målet er å tiltrekke seg både norske og internasjonale superstjerner og tilby unike konsertopplevelser for et publikum på opptil 40 000 mennesker.

NOVA Spektrum, tidligere Norges Varemesse, har et stort uteområde med perfekt beliggenhet i umiddelbar nærhet til Lillestrøm stasjon. Dette gjør arenaen lett tilgjengelig for publikum fra hele landet, både med kollektivtransport og bil. I tillegg til store utendørskonserter, kan NOVA Spektrum også tilby innendørsarrangementer for 3 500 til 8 000 personer.

Lillestrøm gjenoppliver sin posisjon som konsertby:

Planene til NOVA Spektrum vekker minner om Skedsmohallens storhetstid på 80-tallet, da artister som Kiss, Metallica og Frank Zappa gjestet Lillestrøm. Den nye satsningen markerer en gjenoppliving av Lillestrøm som en av Norges fremste konsertbyer.

Støtte fra Lillestrøm kommune:

Lillestrøm kommune og ordfører Kjartan Berland støtter helhjertet opp om planene. De har signert en intensjonsavtale med NOVA Spektrum som tydeliggjør kommunens positive holdning til konsertsatsningen. Berland mener at Lillestrøm, med sin sentrale beliggenhet og gode kollektivtilbud, har de perfekte forutsetningene for å arrangere store konserter. Han ser også potensialet for positiv effekt på lokalt næringsliv, kultursektoren og etablerte kulturarenaer.

Mangel på store arenaer i Oslo-området:

Den nye satsningen i Lillestrøm kommer på et tidspunkt der det er mangel på store konsertarenaer i Oslo-området etter nedleggelsen av Valle Hovin. NOVA Spektrum ser dermed en unik mulighet til å fylle et tomrom i markedet og tilby en attraktiv arena for både arrangører og publikum.

Bruce Springsteen er kongen av utendørskonserter i Norge og spilte på Voldsløkka i Oslo i fjor sommer.