The The er prosjektet til den geniale britiske singer-songwriteren Matt Johnson. The The hadde sitt opphav i post-punk-landskapet, i en tid med selvlærte musikere og DIY-eksperimentering. Ved å kombinere sin lidenskap for filmmusikk og musique concrète, med sin kjærlighet til tradisjonelle låtskrivere som John Lennon, Hank Williams og Robert Johnson, begynte Matt Johnson å utvikle sin helt egen sound.

The The var et av de heteste navnene på den alternative rockescenen på 80- og 90-tallet, takket være den uangripelige rekken av album; Soul Mining (1983), Infected (1986), Mind Bomb (1989) og Dusk (1993). Bandet har hatt imponerende 15 låter inne på de britiske hitlistene og albumet Infected lå 30 uker på den offisielle albumlisten.

Tidlig på 2000-tallet trakk Matt Johnson seg tilbake fra rampelyset, og har stort sett brukt tiden på å lage filmmusikk. I 2018 samlet han overraskende nok The The for en særs etterlengtet reunionturné, hvor bandet spilte livekonserter igjen for første gang på 16 år. Turneen The Comeback Special var en kjempesuksess, som blant annet resulterte i et livealbum innspilt i Royal Albert Hall i London, utgitt i 2021.The The er veldig sjelden på turné, og sist bandet spilte i Norge var på Rockefeller i 1989. 35 år senere returnerer endelig bandet til Oslo, og spiller på Sentrum Scene 11. september.

Billetter i salg fredag 23. februar kl. 11.00.