Foto: Ida Fiskaa

Den første dagen i Tøyenparken blir tettpakka med god musikk og mange stilarter, akkurat som en perfekt Øya-dag skal være. Med Tøyen Holding, Denzel Curry, Seyi Vibez og Moyka på plass, er Øya i ferd med å presentere en fantastisk onsdag, som ennå ikke er ferdigbooka.

Onsdagens program inkluderer allerede Pulp, PJ Harvey, Cezinando, The Kills, Yoguttene, SHERELLE, Bala Desejo, Nabihah Iqbal, Gjenfødt Kultur og Nia Archives.


TØYEN HOLDING

Duoen Tøyen Holding har de siste åra markert seg som et av de viktigste tilskudda til hovedstadens hiphop-scene. Deres tre album fra 2017, 2020 og 2023 er allerede kalt norske kultklassikere. Produsent og rapper Fredfades liker å eksperimentere med jazz, soul, obskuriteter fra moderne musikkarkiver og ikke minst hiphop-historie. Rapper Mest Seff stiller i en helt egen klasse som tekstforfatter. Sammen har de en helt egen leken og 90-tallsinspirerte tilnærming, kombinert med friske tekster. Nå skal du få oppleve det hele på vår største scene i Tøyenparken.

Natt og Dag om Tøyen Holding 3: - Tøyen Holding er fortsatt helt rå i sin nisje. De sampler bra, de sampler riktig, og skriver tekster som er like sprengkreative som referansetunge og morsomme. Nok en gang flekser de med sitt særegne falkeblikk på samfunnet og egen keg livsstil.

Gå ikke glipp av Tøyen Holding i storformat, på Tøyen! Forvent overraskelser!

DENZEL CURRY (US)

Etter at Florida-rapperen Denzel Curry i en periode var med i kollektivet Raider Klan, debuterte han med soloalbumet Nostalgic 64 i 2013. Han har fått et større publikum for hver albumutgivelse, hvor Ta13oo (2018) markerte starten på gjennombruddet, med listeplasseringer i flere land. Curry har innrømmet at storheter som Tupac og Outkast er blant inspirasjonskildene fra oppveksten. Sjøl har han samarbeida med blant andre Joey Badass, BadBadNotGood, Sampa The Great, Slowthai, ASAP Ferg og Kamasi Washington på enkeltlåter.

Melt My Eyez See Your Future (2022) viste en artist i stor utvikling, med en bredere musikalsk horisont. Om skiva skreiv NME: - Dropping his typical high-octane basslines and zippy 808s for smoother, jazzier and more lo-fi brand of nostalgic hip-hop, this album transports you back to the genre’s golden years. Curry flexes his ability to flow and rhyme meticulously lines that explode your mind…

Nylig kom låta Black Ops, et samarbeid med Kid Cudi. Denzel Curry har jobbet med et nytt album i lang tid og stadig flere er spente på resultatet. Han har turnert med alt fra Run The Jewels til Billie Eilish til Turnstile.

SEYI VIBEZ (NG)

Seyi Vibez er et av de heiteste unge navna fra Nigeria, med imponerende streamingtall. Det store gjennombruddet fikk han med singelen Chance (Na Ham). Han har allerede et stort afrikansk publikum, og nå vokser interessen virkelig i andre verdensdeler. Balogun Afolabi Oluwaloseyi, som han opprinnelig heter, blander det beste fra afrobeats, amapiano og såkalt street pop.

Den svært produktive artisten har gitt ut en rekke album og EPer de siste åra. Skivene Vibe Till Thy Kingdom Come og Thy Kingdom Come kom begge ut i juni 2023.

Pulse.ng om fjorårets tette utgivelser: - With ‘Thy Kingdom Come’, Seyi Vibez thumps his chest while maintaining a resolution to make music that retains the core elements of his identity. The result is an album that achieves a musical depth that surpasses his previous efforts. After releasing 4 projects in 8 months, Seyi Vibez continues to elevate his artistry through a breathtaking synergy with his talented producer Yo Dips.

MOYKA

Moykas elektroniske pop har imponert oss de siste årene. I 2019 spilte hun for første gang i Tøyenparken, og nå er hun tilbake med et enda heftigere utvalg låter. Etter et par EPer, ga hun ut debutalbumet The Revelations of Love i 2021. I høst kom albumet Movies, Cars & Heartbreak. Låtskriveren, produsenten og artisten heter egentlig Monika Engeseth. Hun har fått skryt fra kritikere her hjemme og internasjonalt.

På scenen leverer hun et energisk liveshow i samsvar med den mektige musikken. Igjen og igjen har hun overbevist publikum og arrangører. Etter utsolgte klubbkonserter i inn- og utland i 2023, er det bare å glede seg til en artist i toppform!

Universitas var tilstede på en Moyka-konert i høst: - I låtene skifter Moyka mellom å synge mørkere melodilinjer som flyter over beats man bare må danse til, til å synge raskere og mer tettpakkede tekststrofer. Sangene handler om kjærlighet som kanskje ikke helt ble til det man ønsket seg. Rytmene i låtene driver hele tiden fremover. Alt går fort inne i det trollbindene stjerneuniverset til Moyka.