Det legendariske indierock-bandet Dinosaur Jr. kommer endelig tilbake! Det er syv år siden sist de var her til lands, og tretten år siden forrige Rockefeller-konsert. Bandet er fremdeles aktuelle med kritikerroste Sweep It Into Space (2021), og 11. juni er trioen klare for å innta Rockefeller!

Dinosaur Jr. ble dannet i Amherst, Massachusetts i 1984 av J Mascis, Lou Barlow og Murph. Sammen med sine kumpaner i The Pixies var de med på å injisere store doser deilig melodisk gitarstøy inn i alternativrocken på slutten av 80-tallet.Bandets karriere kan deles inn i tre karakteristiske perioder: De første indie-årene til den originale trioen. Deretter 90-tallet – uten Lou Barlow – og med fire utgivelser på major label. Og til sist – den for mange overraskende sterke gjenforeningen fra 2005 og til dags dato. Bandet har produsert album som står som klassikere i alle tre periodene. Det må særlig nevnes at det er imponerende høyt nivå på utgivelsene gitt ut etter comebacket, og at bandet på mange måter fremstår mer vitalt enn noen gang.

Dinosaur Jr. har blitt nevnt som inspirasjonskilder til et hav av artister og band, som blant annet Nirvana, The Smashing Pumpkins, Radiohead, Built to Spill, My Bloody Valentine, Ride, Slowdive, Teenage Fanclub, The Lemonheads og Kurt Vile.

Billetter i salg fredag 15. mars kl. 10.00.

Fotogalleri: Stian Schløsser Møller