I dag saksøkte den amerikanske justisdepartementet Live Nation Entertainment, konserngiganten som eier Ticketmaster. De krevdr at selskapet blir delt opp på grunn av påstander om at de ulovlig har skaffet monopol i konsertmarkedet.

I søksmålet, som støttes av 29 stater og District of Columbia, anklager regjeringen Live Nation for å dominere industrien ved å låse konsertsteder til eksklusive billettkontrakter, presse artister til å bruke deres tjenester og true konkurrenter med økonomiske sanksjoner.

Regjeringen hevder at disse taktikkene har resultert i høyere billettpriser for forbrukere og har hemmet innovasjon og konkurranse i hele bransjen.

"Det er på tide å splitte opp Live Nation-Ticketmaster," sa justisminister Merrick Garland i en uttalelse da han kunngjorde søksmålet, som ble innlevert til den amerikanske domstolen i New York. Søksmålet ber retten om å beordre minst et salg av Ticketmaster, og forhindre Live Nation i å hemme konkurransen på markedet.

Live Nation er betydelige større enn alle konkurrenter, og driver med konsertpromotering, billettsalg, artistforvaltning og drift av hundrevis av konsertsteder og festivaler over hele verden.

Ifølge Justisdepartementet kontrollerer Live Nation rundt 60 prosent av konsertpromoteringen på store arenaer rundt om i USA og omtrent 80 prosent av det primære billettsalget på store konsertsteder.

Live Nation er også store aktører i Norge og arrangerer de fleste store konserter i de største byene og eier flere norske festivaler.

Live Nation svarer på søksmålet