Foto: Terje Dokken

Blackie Lawless og hans mannskap i W.A.S.P. har hatt en stor plass i hjertene til rock og metal- publikummet siden deres legendariske selvtitulerte debut i 1984.

Fra de tidlige sjokkrockdagene til store konseptalbum, som "The crimson idol", har W.A.S.P. forsvart sin posisjon som et av de store heavy- bandene med evigvarende hardrock hits.

- Å få W.A.S.P. tilbake til Tons of Rock i vårt jubileumsår er virkelig stort. Årets plakat er en drøm og nå ble den enda større, sier festivalsjef Jarle Kvåle i Tons of Rock.

W.A.S.P. gjør noen utvalgte eksklusive konserter i Europa i sommer. Amerikanerne headliner Barcelona Rockfest og er en av hovedbandene på Sweden Rock.
Torsdag 27. juni er de på plass på Tons of Rock på Ekeberg.

W.A.S.P., ledet av den karismatiske frontmannen Blackie Lawless, har siden 1982 vært et ikon innen heavy metal, kjent for sine energiske konserter og hits som "I Wanna Be Somebody" og "Wild Child". Deres låter og karakteristiske sceneshow vil uten tvil løfte festivalopplevelsen for festivalens besøkende.

Bandet tar over spotten til Heart som måtte avlyse sin Europaturne pga sykdom.

Tons of Rock 2024 plakaten er nå komplett. Sist fredag ble det også klart at det norske bandet Pil & Bue fra Alta, vant den prestisjetunge Postens Bandkonkurranse, om en plass i årets line up.