Foto: Julia Naglestad


«Drugs» begynte som en sommerflørt med akkorder som kunne minne om noe fra Sex Pistols, men utviklet seg til noe annet som vokste seg stort og regntungt utover høsten. Med tekstlige referanser til det lyriske mesterverket Deadwood og til bibelen ble det til slutt en låt. Med luftig koring og søt steelgitar på toppen forteller sangen sin historie etter beste evne.

«Kjærligheten er som brød, begjæret er rødt» sier Jake Ziah om singelen.

Låta er den første singelutgivelsen fra bandets kommende fjerde albumutgivelse «Rising Tide» som ventes utgitt i oktober 2024.Både på forrige og på det kommende albumet har Geir Sundstøl (a-ha) produsert, Nikolai Hængsle (Big Bang) og Erland Dahlen (Madrugada) har vært med på bass og trommer. Albumet gis ut på Atomic Soul Records.

Men Jake Ziah ble dannet allerede på 2000-tallet av Arnar Vågen og Syvert Holbek Feed, og den første musikken ble laget under navnet «Fergemenn». Musikken ble brent på CD og coveret ble kopiert opp på kopimaskinenen til Antirasistisk Senter i Torggata i Oslo.

Jake Ziah var blant de første som ble sagt å representere en egen nordisk eller skandinavisk versjon av americana-sjangeren, med artister som Darling West, Signe Marie Rustad og Malin Pettersen som nevneverdige representanter i 2024. Forfatter og musikkskribent Bruno Bayon kalte musikken scandicana og bandet «The Polar Cowboys» i 2005. Men Jake Ziah selv kan nok ikke kalles americana lenger. Det er for lite country igjen i blandingen. Det er en slags rock har vi tenkt.