Foto: Ole Onstad


I sommer ruller Rockefeller i gang et nytt konsept - nemlig Torsdag på Taket. Hver torsdag fremover skal det bys på gratiskonserter på takterrassen til konsertlokalet.

Musikknyheter tok i den forbindelse en prat med bookingansvarlige Erlend Eggan og Maria Rasmussen.

- Fortell om konseptet og hvordan denne ideen kom i stand?

- Ideen var vel å skape et alternativt konserttilbud og opprettholde aktivitet gjennom sommeren, som er en roligere periode hos oss. Takterrassen er for mange en gjemt perle som vi ønsker å ta mere i bruk og sommeren er jo den beste tiden å gjøre det på. Det er ikke første gangen det blir gjennomført konserter på takterrassen, men det var kult å sette opp en gjentakende konsertserie hvor konseptet i seg selv skulle være med på å gjøre det til en større greie og skape litt festivalstemning midt i Oslo sentrum.

- Vi syntes også det var en fin ting å ha et gratis tilbud og også en fin mulighet til å gjøre noe litt lavterskel og gøyalt.


Noe for enhver smakFørste konsert går av stabelen 27. juni med Ålesund-artisten Live Hanken. Ukene etter følger Most Likely Marlin, Sonic Løland, Pikekyss, Rick Grove og brenn.

- Vi har jo selvfølgelig valgt å invitere artister som vi liker skikkelig godt. Både mindre artister som vi har lyst til å være med på å løfte frem og mere etablerte som vi allerede har hatt glede av å se på våre scener tidligere. Artistene som skal spille på taket i løpet av sommeren omfavner en bred sjanger som vi håper kan treffe noe for enhver smak. Vi synes jo det var veldig stas at de vi spurte hadde lyst til å bli med på opplegget.

De forteller at de har fått veldig bra respons på konseptet så langt.

- Folk synes det er stas og gøy at Rockefeller setter opp en sånn type konsertserie. Så vi gleder oss masse til å ta imot publikum allerede torsdag fra kl 16.00 og vi har fått lovord om strålende sol. Bedre blir det altså ikke. Det kommer til å bli mega!

- Er dette et konsept dere tenker skal gå flere år fremover?

- Absolutt! Vi håper at både artister og publikum liker konseptet og synes det er gøy å være med på. Vi ønsker jo at de som spiller ser på det som enten en fin mulighet for å gjøre noe annerledes, få vist frem ny musikk og/eller at større band kan gjøre det i sammenheng med videre aktivitet på våre scener i tiden fremover. En skal ikke se bort ifra at vi hiver på flere datoer allerede denne høsten.