Mye har vært å forvente av det Vaccines etter de slapp What did you expect from the Vaccines? tidlig i fjor vår. Dette, som var deres første fullengder var fylt med fløyelsmyk "hoppe og danse"- rock, noe som gjorde at de fort fikk mye oppmerksomhet. Allikevel var det mer og hente, noe de fleste skjønte på kvaliten guttene leverte, og det er tydelig at de har vokst ifra "vi spiller i Indie- band og er sjarmerende briter"- innstillingen de så fint bar på første albumet. De nye låtene er en klar utvikling fra første plata, og forventningene ble satt høyt til deres andre album Come of Age, som ble sluppet forrige uke.

Selvom det er tydelig at de fire London- guttene nå har blitt mye tøffere i trynet, så har de fortsatt noen låter på det nye albumet som karakteriserer den stilen så mange kjenner de igjen for. Av disse har man for eksempel I Always Knew, som er en fresh, til tider Grease- aktig "dans på bordet"- låt, og Change of Heart Pt. 2, og selvom disse er fengende så blir de fort litt formløse og til tider kjedelig. På andre siden har du de utviklede, mer rocka låtene, hvor det beste eksempelet er Bad Mood (her sier tittelen mye i seg selv). Den er satt sammen av et badass- gitarriff, som fort gjør deg nysgjerrig på hva Vaccines kan bli hvis de jobber videre i den retiningen.

Den nye tankegangen funker bra for The Vaccines, og derfor blir de låtene som ligner mer på de gamle kanskje litt overskygget. All in Vain er en sånn låt som rett og slett bare forsvinner i mengden. Det kunne nok vært en idè og fortsette på den utviklingen de har gjort til nå, den litt tøffe 60- tallslignende rocken funker godt, og man blir spesielt overrasket av godbitene som Ghost Town og Aftershave Ocean.

Det er helt klart en majoritet av bra låter på Come of Age, men minoriteten trekker desverre ned (eks. Lonely World, All in Vain). Muligheten er stor for at dette kunne blitt en toppscore om de hadde holdt fokuset på en stil. Da ville helt klart helheten til denne plata vært enda bedre, på tross av en haug vel gjennomførte låter. Allikevel så skal man ikke legge altfor mange forventninger på disse guttene som kun har spilt sammen i en liten periode på et par år. Med den produksjonseffektiviteten som de har hatt til nå, så er det bare å glede seg til de forhåpentligvis mange kommende albumene fra The Vaccines.
Her kan du høre Bad Mood live fra Isle of Wight:
The Vaccines har også covret Taylor Swift (tvilsomt nok). Den kan du høre her:The Vaccines på nett