Det tok Sune Rose Wagner og Sharin Foo i The Raveonettes et par uker å spille inn sitt sjette album, Observator. Hastverk er ikke lastverk i dette tilfellet.

Depresjon som konsekvens av en ryggskade gjorde at Rose Wagner reiste til L.A. for å få inspirasjon til bandets nye album. Tross utgangspunktet, er Observator en lystigere utgivelse sammenlignet med enkelte av bandets tidligere album. Kanskje særlig In And Out Of Control fra 2009, som riktignok er en god skive, men med svært dystre tekster. The Raveonettes kan imidlertid ikke sies å ha blitt overdrevne blide, eller humorister for den saks skyld. Det er fortsatt shoegazing, noe introvert synging og litt lukket lydbilde, men samtidig en større optimisme å spore i den danske duoens fremførelser.

Bandets særpreg, elementer som gjør dem til det de er, det vil si nydelige vokalharmonier, delvis støyende gitarer og det gode drivet i låtene, samt realistiske, en smule brutale, men poengterte tekster, er fortsatt hørbart. Åpningssporet Young And Cold, som for øvrig ble skrevet under innspillingsfasen, er fabelaktig poprock. Også tittelsporet fortjener å trekkes frem. Deretter følger noen mindre interessante låter, før bandet igjen viser styrke i låter som blant annet She Owns the Streets og You Hit Me (I´m Down).

Oppholdet i solfylte L.A. har tydelig gitt Rose Wagner inspirasjon til å skrive melodiøse låter som, når de treffer, gir deg frysninger og et puff til å drømme deg bort. The Raveonettes leverer nok en gang et godt album!


Mer om The Raveonettes her.