London-duoen Pet Shop Boys er tilbake med sitt ellevte studioalbum, Elysium.
Duoen har reist til Los Angeles og fått Kanye West sin produsent Andrew Dawson med på laget.

Ifølge gresk og romersk mytologi var Elysium stedet hvor gode og heroiske mennesker kom til etter døden. Nå er ikke Pet Shop Boys-duoen død, men den kule og gøyale synthpopen som de tidligere representerte, er det. Istedenfor å veksle mellom flere musikksjangere som på tidligere utgivelser, har Pet Shop Boys denne gangen valgt et mer kunstnerisk lydbilde hvor melankolien er hovedfokuset. Sånn sett passer denne stilen til Neil Tennant sin vokal. Men ett drøyt femti minutters låtmateriale av Elysium der melankolien er hovedingrediensen i hver låt, er overraskelsesmomentene i albumet totalt fraværende. Hva har naturfagsboka fra tiende klasse, Blade Runner og Elysium til felles? De fungerer utmerket til hjelp for søvnproblemer.

Ikke før det har gått fem låter får vi høre konturene av noe som kan minne om glansdagene til Pet Shop Boys i A face like that. Før dét, åpnet albumet med to smørglatte låter i George Michael-stil, Leaving og Invisible. Og slik fortsetter resten av låtmaterialet. Pet Shop Boys byr på ingen måte noe nytt med Elysium, og albumet er heller ingen bra tilvekst sammenlignet med duoens tidligere utgivelser. De aller fleste låtene er monotone og sterile. Hitlåter er det totalt mangel av, og de har heller ikke potensiale til å bli det. Knapt noen av sangene i Elysium kan måle seg med tidligere slagere som West End Girls, Being Boring eller Domino Dancing.

Pet Shop Boys har produsert musikk i snart tredve år, men med Elysium, har duoens utvikling stagnert. Band som Yeasayer, og andre synthpop-duoer som La Roux, Hurts og LMFAO, produserer i dag bedre synthpop enn Pet Shop Boys, selv om sistnevnte har lengre fartstid i bransjen. Etter å ha lyttet på Elysium i en ukes tid, har undertegnede innsett at ett liv i Elysium, basert på Pet Shop Boys tolkning av det, er uoppnåelig. Hverdagen må fortsatt tilbringes i limbo inntil videre. Fra å regjere dansegulvet med fengende popmusikk i årevis har Pet Shop Boys valgt å forlate denne scenen til fordel for stillekroken.